中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 九年级 >

2014-2015九年级英语上册unit2期末复习题(有答案)

时间:2018-04-05 01:53来源:未知 作者:admin 点击:
安徽省安庆市白云中学2014-2015学年九年级 unit6期末复习测 试题 Ⅰ. 听力(10分) (Ⅰ)录音中有五个 句子 , 听一遍后, 选择最佳答语。(5分) 1. A. I’m glad to hear that. B. It’s my pleasure. C. Don’t say so. 2. A. Keeping cool. B. Keeping warm. C.

安徽省安庆市白云中学2014-2015学年九年级
unit6期末复习测试题
Ⅰ. 听力(10分)
(Ⅰ)录音中有五个句子, 听一遍后, 选择最佳答语。(5分)
1. A. I’m glad to hear that.    B. It’s my pleasure.       C. Don’t say so.
2. A. Keeping cool.           B. Keeping warm.         C. Putting things.  
3. A. Yes, you are right.          B. Yes, thanks a lot.        C. That’s all right.  
4. A. It was used for calling.     B. It was invented in 1876.  C. Bell invented it.  
5. A. In America.               B. In a college.            C. James Naismith.
 (Ⅱ)录音中有一篇短文, 听两遍后, 完成表格。(5分)
Questions Answers
What was the first thing that men invented for sports? It was the 6.    . 本¥文¥来$自$中$学%资zxzyw.cn源网
What was children’s favorite game in ancient Egypt? 7.    stones.
Why were the balls invented for children’s game? Because they were 8.    than stones.
What were the first balls made of?
 They were made of grass or 9.   together with rope.
What did ancient Egyptians think of ball playing?
 They thought it was a 10.   way to train young people. 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

II . 单项选择 
1. Keys ______ used for ______ the doors.
   A. Is;opening     B. Is;opened   C. Are;opening   D. are;opened
2. A year has four seasons and it ______ twelve different star signs.
   A. divided into      B. is dividing into    C. divided into      D is divided into
3. The Olympic Games of 2016 will ______ in Brazil.
   A. take after      B. take off   C. take place     D. take away
4. After the rebuilding, our school is becoming     
   A. more and more beautiful         C. beautiful and beautiful
   B. more beautiful and beautiful      D. the more beautiful
5. “I'm a singer” is ______ an interesting TV show   _____ many people like watching it.
   A. so; that       B. such; that    C. so; as     D. such; as zxzyw.cn
6.The bridge ______ by the farmers themselves in 1982.
   A. built       B. was built       C. build       D. was build 
7. All the books will ______ to the children who live        in the small village.
   A. be sent     B. sent       C. be send     D. send
8.—Dad, why must I stop ______ computer games?
 —For your health, my boy.
   A. play  B. to play   C. to playing   D. playing
9. My mother told me that my homework must ______ on time.
   A. finish     B. be finish     C. be finished   D. finished
10. The police found the lost car ______.
  A. with mistake  B. by accident   C. by mistake    D. in accident
11. I don’t like this kind of potato chips because they are not ______.
   A. crispy     B. sweet        C. soft     D. sour

更多内容请访问zxzyw.cn


12. They decided ______ at the end of this month.
   A. to leave    B. going back    C. travel    D. not start out
13. It’s used for _____ clearly in the dark.
   A. seeing     B. see    C. looking     D. look
14. When ______ the car ________?
  A. Did;invent    B. Was;invented   C. Does;invent   D. Is;invented
15. Jack ______ leave _____ his teacher comes back.
  A. doesn’t;until    B. /;until  C. won’t;/       D. won’t;until
III.完形填空
The umbrella is a very common object. It keeps the  1   and the sun off the people. Most umbrellas can be folded up(折叠), so it is   2   to carry them.
However, the umbrella has not always been as   3  as it is now. In the past, it was a symbol of importance. Some African countries still use umbrellas in this  4  . "Someone carries an umbrella and walks behind the king or important person. 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
Umbrellas are very old. People in different parts of the world began to  5   umbrellas at different times. The Chinese had then more than 3,000 years ago. From there, umbrellas  6   to India and Egypt. In Greece and Rome,  7  wouldn't use them. They believed umbrellas were only for women.
England was  8  the first country in Europe where common people used umbrellas against rain. The weather there is very  9   and umbrellas are very useful.
Everybody uses umbrellas today. The next time you  10   one, thinking that for centuries only great men and women used them, you’ll feel you are important people, too.
1. A. rain     B. cloud   C. air        D. water
2. A. lovely   B. cheap   C. hard       D. easy
3. A. light     B. heavy  C. common    D. special
4. A. way     B. size    C. reason     D. place 本¥文¥来$自$中$学%资zxzyw.cn源网
5. A. discover  B. use    C. Examine   D. discuss
6. A. walked   B. traveled  C. rode     D. flew
7. A. children  B. parents   C. men     D. women
8. A. probably  B. already  C. suddenly  D. immediately
9. A. sunny    B. rainy   C. snowy    D. windy
10. A. sell     B. return  C. borrow    D. carry
Ⅳ.阅读理解
A
The Internet, mobile phones and Ipads are part of our lives now. Technology is greatly affecting all ways of our lives, from the ways we work to the ways we play. And it even causes a number of social problems such as cloning humans.
We have had lots of technology and it has changed our lives a lot. There is no doubt that humans will continue to use more and more technology. Here are some examples of modern technology that will change our ideas and will affect our lives greatly.
Global positioning system (GPS) (全球定位系统)
内容来自www.zxzyw.cn

It’s a system that uses radio signals from satellites to show exact(精确地) information. It tells you where the user is on the earth in all weather conditions. It’s made up of three parts: satellites, control equipments(设备) on land and receivers.
Space Technology
Russian and American scientists have worked together for the international Space Station (ISS) for a long time. They hope the ISS will provide a long-lasting lab. Such a lab will bring humans limitless (无限的) advantages. It’s even hoped that one day spare technology will take humans to their new houses in space.
Underwater Robot
Hercules is a kind of underwater robot with some high technology equipments. It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.
The world is changing so quickly that it’s hard for us to catch up with all the new inventions because they seem to come out every month. It’s important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives. So we should be willing to accept modern technology, or we will fall behind the times.

内容来自z@x@z@y@w.cn


1. ______ can tell you where the user is on the earth exactly.
   A. Satellites     B. Receivers
   C. Global Positioning System 
   D. Underwater Robot
2. According to the passage, which is NOT true about the ISS?
   A. It has carried people to other planets.    
B. It will provide a long-lasting lab for us
   C. Russian and American are working for it. 
   D. Humans will get a lot of advantages from it
3. Hercules is used to ______.
   A. save lives in the sea                  
   B. take picture in the sea
   C. repair the broken ships                
   D. look for the ancient ships in the sea
4. From the passage, we know that ______.
   A. the use of GPS is affected by the weather conditions. 本文来自中学资源网
   B. it’s very important for us to learn about new technology.
   C. it’s easy for us to catch up with all the new inventions.
   D. technology brings us many advantages such as cloning humans.
5. What is the purpose of the passage?
   A. To help us study some new technology.
   B. To tell us technology is changing the world.
   C. To help solve the problems that technology causes
   D. To remind us the advantages of technology are limitless.
B
Today almost everyone knows computers and the Internet. If I ask you “What is the most important in your life? ”, maybe you will say “Computers and the Internet. ”
The first computer was made in 1946. It was very big but it worked slowly. Today computers are getting smaller and smaller. But they work faster and faster. What can computers do? A writer has said, “People can’t live without computers today. ”
The Internet came a little later than computers. It is about twenty-five years later than computers. But now it can be found almost everywhere. We can use it to read books, write letters, do shopping, play games or make friends. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
Many students like the Internet very much. They often go into the Internet as soon as they are free. They make friends on the Internet and maybe they have never seen these friends. They don’t know their real names, ages, and even sex. They are so interested in making the “unreal friends” that they can’t put their hearts into study. Many of them can’t catch up with others on many subjects because of that.
We can use computers and the Internet to learn more about the world. But at the same time, we should remember that not all the things can be done by computers and the Internet.
6. The Internet can not be used for    .
A. studying         B. thinking
C. shopping     D. playing
7. When the first computer was invented, it was    .
A. large and worked quickly
B. small and worked slowly
C. large but worked slowly
D. small but worked quickly
8. The Internet was born in about    .
A. 1960      B. 1971 转载请保留zxzyw.cn链接,谢谢
C. 1980      D. 1985
9. Which of the following is TRUE?
A. Few students like going into the Internet.
B. These “unreal friends” often meet each other.
C. Students use the Internet to make “unreal friends”.
D. Students know the friends on the Internet very well.
10. What does the writer think of the Internet?
A. It is helpful, but we can’t do everything on it.
B. It can make students study harder.
C. It is not good for students.
D. I t is wonderful.
Ⅴ. 词汇运用(10分)
(Ⅰ)根据句意及首字母提示完成单词。(5分)
1. If you want to make tea, you should b     the water first.
2. It’s hot these days, we must keep the food in the f     .
3. When we learn English, we don’t have to t     every word into Chinese.
4. —Why do so many c     come to this supermarket to buy things?
—Because it sells things at low prices.
5. —Don’t forget to l     the door when you go out.
—I won’t, Mom. copyright zxzyw.cn
(Ⅱ)用所给词的适当形式填空。(5分)
6. What do you think is the most important in our     (day)life?
7. (2013•上海黄浦区期末)Computers were a wonderful     (invent)in the 1920s though they were very huge at that time.
8. —What’s your dream?
—I want to be a     (profession)singer.
9. We don’t want to eat the dumplings because they are too     (salt).
10. The floor     (sweep)by your sister yesterday. It’s your turn today.
VI. 完成句子(10分)
1. 昨天有人听到韩梅在教室里哭。
Han Mei            to cry in the classroom yesterday.
2. 毫无疑问, 他是我们班里最优秀的学生之一。
He is            one of the best students in our class.
3. 所有 的明星都受到了年轻人的仰慕。
All the stars                         by the young.
4. 我必须阻止学生看太多电视。
I must     the students            too much TV.
5. 那个小男孩突然冲出房间。
The little boy rushed out of the room                         . 内容来自z@x@z@y@w.cn
VII.短文填空   用方框中所给词语的适当形式填空,使文章通顺、完整。(每词限用一次)
内容来自zxzyw.cn

first, use, be, another, buy, open, whenever, talk,  but also, touch 内容来自www.zxzyw.cn

“Thank you” is widely 1.        in a modern society. It is a very good manner. You should say “Thank you” 2.      others help you or say something kind to you.For example, when someone-
3.         the door for you, when someone says you have done your work well, when someone says you have 4.        a nice shirt, or your city
5.         very beautiful, you should say “Thank you”. “Thank you” is used not only between friends,
6.        between parents and children, brothers and sisters, husbands and wives.
“Excuse me” is 7.        short polite usage. We use it as the same as “Thank you”. When you hear someone say so behind you, you’d got to know that somebody wants to walk past you without                         8.         you. It is not polite to interrupt (打断) zxzyw.cn
others while they are 9.        . If you want to have a word with one of them, please say “Excuse me” 10.        , and then begin to talk. You should also do so when you want to cough or make any unpleasant noise before others. Let’s say “Thank you” and “Excuse me” on the right occasion. 

本¥文¥来$自$中$学%资zxzyw.cn源网

VIII. 书面表达(25分)
科学是推动人类发展最重要的因素, 每一项发明的出现都可能对我们的生活产生重大影响, 请根据下图写一篇80个词左右的短文阐述你的观点。
 
________________________________________________________________
________________________________________________________________

zxzyw.cn,中学资源网


安徽省安庆市白云中学2014-2015学年九年级
unit6期末复习测试题答案 更多内容请访问zxzyw.cn

Ⅰ. 听力(10分)
【听力材料】
1. Thank you for passing me the scoop.
2. Wha t’s the sweater used for?
3. Were potato chips invented by accident?
4. When was the telephone invented?
5. Who invented the sport of basketball?
答案: 1~5. BBABC
【听力材料】
The first thing that man invented for sports was the ball. In ancient Egypt, throwing stones was children’s favorite game. But stones could hurt people. Looking for something less dangerous to throw, the Egyptians made the first balls.
At first, balls were made of grass or leaves held together by rope. Later they were made of pieces of animals’ skin with feather or other light soft things.
The Egyptians found time for peaceful games. Before long they developed a number of ball games, each with its own set of rules. Perhaps they played the balls more for training than for fun. They thought ball playing was a useful way to train young people.
答案: 6. ball 7. Throwing 8. safer 9. leaves  10. useful
II . 单项选择. 1—5  CDCAB    6—10  DADCB   

zxzyw.cn,中学资源网

  11—15  AA ABD
III.完形填空
.   【主旨大意】本文主要是对伞的介绍。比如:过去和现在伞在形式与外观的差别以及在不同国家所代表的意义。本文还说明了英国是欧洲第一个用伞来挡雨的国家,强调了伞在日常生活中的重要性。
1. A 日常生活中,伞的作用是挡雨和太阳。句意:伞是用来为人们遮挡风雨和阳光的。
2. D 本句句意:大部分的伞可以折叠,所以我们很容易携带,easy意为“容易的”。
3. C 根据“it was a symbol of importance”可知,在过去,伞是作为重要性的一种标志与现在伞是一种普通的物品作比较,common意为“普通的”。句意:然而,在过去伞不像现在这么普遍。
4. A  in this way意为“以这种方式”。句意:一些非洲国家仍然以这种方式使用伞。
5. B 根据文章含义,这里是在说伞的使用。Use意为“使用”。句意:世界上不同地区的人在不同时期开始使用伞。
6. B 结合本段,伞是从中国传到印度和埃及的,travel意为“传送”。句意:伞从中国传到印度和埃及。
7. C 由本段最后一句“They believed umbrellas were only for women.”可知,在希腊和罗马,他们认为,伞仅仅是为女士准备的,所以男士不用伞。
8. A 副词辨析题。probably意为“可能地”;already意为“已经”;suddenly意为“突然地”;immediately意为“直接地”。句意:英国可能是欧洲第一个普通人用伞挡雨的国家。
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

9. B英国的气候多雨。Rainy意为“多雨的”。句意:那里的气候多雨,伞非常有用。
10. D carry意为“携带”。句意:下次当你带伞的时候,想到几个世纪以来,只有伟大的人才使用伞,你也会感觉到你是一个伟人了。
Ⅳ.阅读理解
1. C 细节理解题。根据第三段中It tells you where the user is on the earth in all weather conditions. 可知答案。
2. A 细节理解题。根据第四段中It’s even hoped that one day spare technology will take humans to their new houses in space.可知答案。
3. A 细节理解题。根据第三段中It will be used to search for ancient ships which were destroyed into the deep sea during their journey long ago.
可知答案。
4. B 细节理解题。根据第三段中It’s important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives.可知答案。
5. A 主旨大意题。根据主题句It’s important for us to learn about new technology and the role that it plays in our lives.可知答案。
6. B推理判断题。由第三段信息可知: 我们可以用互联网学习、购物、游戏; 由最后一段信息可知互联网并不能做所有的事情, 由此可以推知此题选B。 更多内容请访问zxzyw.cn
7. C细节理解题。由第二段第一、二句“The first computer was made in 1946. It was very big but it worked slowly. ”可知选C。
8. B数字推算题。由第二段第一句“The first computer was made in 1946. ”及第三段第一、二句“The Internet came . . . about twenty-five years later than computers. ”可以推算出此题选B。
9. C细节理解题。由第四段中“They are so interested in making the‘unreal friends’ that . . . ”可知选C。
10. A主旨大意题。综合全文信息可知: 作者认为互联网虽然有用, 但我们却不能用它做所有的事情。
Ⅴ. 词汇运用(10分)
答案: 1. boil 2. fridge 3. translate 4. customers  5. lock 
6. daily 7. invention 8. professional 9. salty  10. was swept
VI. 完成句子(10分)
答案: 1. was heard 2. without doubt 3. are looked up to
4. stop; from watching 5. all of a sudden
VII.短文填空.1. used  2. whenever  3. opens  4. bought    5. is  6. but also  7. another  8. touching   
9. talking  10. first 
VIII. 书面表达(25分) 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
Science is the most important thing in the development of human beings. The great development in the field of the medicine has made it possible for us to live longer. The planes and trains have made our life more and more comfortable and provide convenient tools for business development. The computer, the greatest invention in the 20th century, is playing an important role in our daily life. We should work hard to make our life better. 

zxzyw.cn

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片