中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 九年级 >

2015年南京市联合体中考英语二模试卷(附答案)

时间:2018-04-05 01:51来源:未知 作者:admin 点击:
2015年 中考 模拟 试卷 (二) 英 语 2015.05 注意事项: 1.本试卷共8页。全卷满分90分。考试时间为90分钟。 试题 包含选择题和非选择题。考生答题全部答在答题卡上,答在本试卷上无效。 2.请将自己的姓名、考试证号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡上。

2015年中考模拟试卷(二)
英   语            2015.05
注意事项:
1.本试卷共8页。全卷满分90分。考试时间为90分钟。试题包含选择题和非选择题。考生答题全部答在答题卡上,答在本试卷上无效。
2.请将自己的姓名、考试证号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡上。
选择题 (共40分)
一、单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
1. —The song My old father sounds        .
—So it does. I like it very much.
  A. good        B. well          C. bad         D. badly
2. There’re no buses in the small village. He has to go there         his bicycle.
  A. by      B.  in       C. with   D. on

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

3. Many people can not afford one house in life because it         too much.
A. spends       B. costs    C. pays   D. takes
4. Nowadays, more people pay attention to the air pollution. The government is taking
action to change the terrible        .
A. situation      B. condition    C. background D. temperature
5. I was told to meet Mr. White at the airport. But I don’t know         he will arrive.
A. when       B. how     C. where  D. why
6. Jia Pingwa’s novels are popular among adults and always get good        .
  A. tips         B. habits         C. readers   D. reviews
7. I’ve got a bad cold these days. I’ve done         much since this morning.

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网


A. nothing   B. something  C. everything D. anything
8. —Shall I tell him about the change of the timetable right now?
—I am afraid you        , so that he will not come late for the meeting.
A. will      B. must           C. may        D. can
9. Finally, the two volunteers         a plan to help the injured tiger.
A. looked out      B. worked out       C. got out      D. took out
10. —Would you like to watch the film Fast & Furious 7 with me tonight?
   —I still want to see it again although I         it two weeks ago.
A. have watched   B. was watching  C. watched  D. watch
11. Recycling is one way to protect the environment, so don’t         bottles or newspapers. 转载请保留zxzyw.cn链接,谢谢
A. find out   B. hand in   C. use up  D. throw away
12. —What is Mrs Hang like?
—       .
A. She is a bus driver.      B. She is a little selfish.  
C. She teaches us maths.     D. She likes travelling. 内容来自www.zxzyw.cn

13. —Hi, Linda, why are you so unhappy?
   —I missed the football match between Hengda and Shuntian         the bad traffic.
A. so as to    B. in order to  C. because of D. as a result
14. —Do you mind moving a little? We are taking photos.
   —       .
 A. Don’t mention it      B. You are welcome
C. Oh, not at all       D. That sounds great
15. —Life is so hard these days!
—       ! Things are not so bad as they seem. 
   A. Drop it   B. Cheer up   C. Save it  D. Go ahead
二、完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Life comes in a package. This package includes happiness and   16  , failure and success, hope and despair(绝望). Life is a learning process. Experiences in life teach us new lessons and make us a   17   person. With each passing day we learn to deal with various situations. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
Love plays a main role in our life. Love makes you feel wanted. Without love a person could become cruel. In the early stage of our life, our parents are the ones who show us with love and care. They teach us about   18   is right and wrong, good and bad. But we don’t always care about it. It is only after marriage and having kids that a person   19   others’ feelings.
Happiness can bring people a peaceful mind. No mind is happy without peace. Sadness is because of the   20   of a loved one or the failure. But all of these things will   21  .
Failure is the path to success. It helps us to touch the sky, teaches us to survive and  22   us a specific way. Success brings in money, pride and self-respect.
Hope is what keeps life going. Parents always hope their children will do well. Hope makes us dream. Hope builds in   23  . Life teaches us not to despair even in the darkest hour, because   24   every night there is a day. 本¥文¥来$自$中$学%资zxzyw.cn源网
Life also   25   us not to regret over yesterday, for it has passed and is out of our control. Tomorrow is unknown, for it could either be bright or dark. So the only choice is to work hard today, so that we will enjoy a better tomorrow.
16. A. beauty   B. energy    C. sadness   D. kindness
17. A. better   B. lucky    C. generous   D. busier
18. A. what   B. who     C. that    D. when
19. A. refuses  B. judges   C. achieves    D. understands
20. A. birth   B. truth    C. path     D. death
21. A. turn away  B. put away   C. take away   D. pass away
22. A. asks   B. shows     C. holds    D. leaves
23. A. patience  B. silence    C. danger    D. public

中学资源网,完全免费的中学资源网站


24. A. even   B. before    C. after    D. as
25. A. warns   B. teaches    C. gets    D. expects
三、阅读理解(共15小题, 每小题1分,满分15分)
阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
(A)
   Simon is travelling abroad. Now he is staying in a hotel. Here is the information of his room card on both sides.
Welcome to Hotel Eiffel 内容来自www.zxzyw.cn

  Phone Number:
    07979-70078010
Website:
    http://www.eiffel.com
Buses to the hotel:
    Bus 5, Bus 12, Bus 47
   
   
Usage:
  Keep the card close to the response zone(感应区) on the door until the green light is on. Then open the door.
Notice:
  Take the card with you. It will be a help if you get lost.
  If the card is lost during your stay in the hotel, please call our Service Centre.
  Give the card back to the Service Centre when you check out(退房).
26. Simon’s hotel is ________.
A. to the south of King Street   B. next to a park
C. near a bank on King Street   D. between a park and a bank
27. Simon can take ________ buses to the hotel.
A. two    B. three    C. four    D. five
28. If Simon gets lost, he can ________.
A. wait until the light is green
B. use the card to take a free bus

zxzyw.cn

C. search the Internet at the response zone 
D. call the hotel at the phone number on the card
(B)
Most people think zoos are safe for animals, where struggles such as difficulty in finding food and avoiding natural enemies don’t exist. Without such problems, animals in zoos should live to an old age. But that may not be true for the largest land animals on earth. Scientists have known that elephants in zoos often suffer from poor health. They develop diseases and behaviour changes. Sometimes, they even become unable to have babies.
To learn more about how elephants are affected, a team of international scientists compared the life spans of elephants born in zoos with those living outdoors in their native lands. Zoos keep detailed records of all the animals, such as birth dates, illnesses, weight and death. These records made it possible for the researchers to analyse 40 years of data on 800 African and Asian elephants in zoos across Europe. The team found that female African elephants born in zoos lived an average of 16.9 years while those in the wild lived an average of 56 years. Scientists don’t yet know why wild elephants seem to be so much better than their zoo­raised elephants. Georgia Mason, a biologist who led the study, thinks stress and obesity(肥胖) may be to blame. Zoo elephants don’t get the same kind of exercise they would in the wild, and most are fat.

中学资源网,完全免费的中学资源网站


Another finding from the study showed that Asian elephants born in zoos were more likely to die early than Asian elephants caught in the wild and brought to zoos. Mason suggests stress in the mothers in zoos might cause them to have babies that are less likely to survive.
29. Most people think that animals in the zoos ________.
A. live longer than those in the wild  B. often struggle with each other
C. will often fight with their enemies  D. have difficulty in finding food
30. The scientists carried out a research so that they could know ________.
A. how long the elephants live    B. how the elephants can be fed
C. how the elephants should be kept  D. how the elephants are affected
31. In order to let the elephants in the zoos live longer, people should ________.
A. get them to exercise as in the wild  B. give them a good diet
C. try to keep as quiet as possible   D. keep their living place clean
 (C) 更多内容请访问zxzyw.cn
    In America, when the eighth-graders leave the middle school, they are often worried about moving to the high school. It is a hard time for them, but it can be an exciting one as well. To make it easier, students need to get familiar with their school.
   Even though they’ve done this already in the middle school, it’s still important to find where their classrooms are. Most schools take students to the high school for a visit at the end of their eighth grade year. And, most schools also have a freshman(新生) speech for parents and students before the first year begins. Sometimes the main office will give away a map of the school. This can help students and parents to find different places in the school.
   One way to know your high school more and make new friends is to join a club or play a sport. Schools often offer chances to join different clubs and sports. Fall activities begin in August before the first day of school. If you are not interested in sports, there are clubs for any interest, such as drama, dance, chess, photography, community service, etc. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
 Students from different grades are allowed to join these clubs. By joining an activity, students can find new friendships, not to mention improving their chances in future college applications(申请). The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.
   What’s more, to have a great start to a high school year, students can write down some of their worries, and ask for help from teachers and school workers.
32. According to the text, most students feel ________ when entering the high school.
A. excited       B. nervous        C. lonely         D. disappointed
33. Which of the following is TRUE about the school clubs?
A. Summer activities begin before school starts.
B. Schools can help new students join school clubs.
C. The school clubs in high school only welcome sports fans.
D. There are fewer students from higher grades in the school clubs. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
34. When do many schools take students to visit their new high school?
A. At the end of their eighth grade year.
B. Right after the high school year starts.
C. Before the eighth grade year starts.
D. At the beginning of the new term in the high school.
35. What is the purpose of this text?
A. To introduce new schools.
B. To give the teachers some advice.
C. To give advice to new high school students.
D. To tell the new students how to learn in high school.
(D)
In some science fiction movies, evil robots refuse to die, no matter how hard people fight back.
Now science fiction has become science fact. For the first time, scientists have made a robot that can take a beating and keep on going. Scientists from Cornell University made the robot, which looks like a spider with four legs.
Until now, even the most advanced robot was almost certain to break down when it was damaged. That is because its computer inside simply doesn’t know how to make the machine work after its shape has changed.
中学资源网,完全免费的中学资源网站

To deal with this problem, the scientists put eight motors(发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is working. They all give signals to the machine’s software. Using this information, the computer can then figure out the machine’s shape at any moment.
The new technology is a big advance in robot-making, scientists say, and it’s far from scary. It may someday help scientists create better artificial(人造的) arms and legs and give new freedom to people who lose them. It might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space.
“It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it’s damaged,” says Olaf Sporns of Indiana University in US. “With this work, we are nearer to solving this problem.”
36. Why do robots easily break down when they are damaged?  
A. They cannot repair themselves.       
B. The computer has changed a lot.  
内容来自z@x@z@y@w.cn

C. They have no computers inside.       
D. The computer cannot work if the robot changes.
37. The new technology allows the robot to ________.  
A. do house work for humans           B. tell people where it is 
C. remember a lot of information        D. keep working after being damaged
38. The underlined word “them” in Paragraph 5 refers to ________.  
A. sensors        B. robots           C. arms and legs     D. scientists
39. How do the sensors in the robot work?  
A. They can replace the computer when it’s broken.
B. They can find out where the damage comes from.
C. They help the computer learn the robot’s condition.  
D. They can send signals to the person who uses the robot.
40. The passage is probably from ________.
本¥文¥来$自$中$学%资zxzyw.cn源网

   A. a newspaper    B. an advertisement C. a tour guide  D. an application
非选择题(共50分)
四、填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
A)根据括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确,并将答案填写在答题卡标号为41—45的相应位置上。
41. Before making the cake, two packets of    ▲    (糖) and some butter are needed.
42. The Jiangbei New District has an area of 2400 square    ▲    (公里).
43. Not everyone believes being    ▲    (严厉的) is the best way to raise children.
44. We are often    ▲    (鼓励) to speak out in English classes.
45. Every time I walk    ▲    (经过) the chocolate shop, I will stop to buy some.
B) 根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空。
46. It’s    ▲    (difficulty) for kids to dress themselves at a very young age.
47. My grandfather began to learn English in his    ▲    (forty). 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
48. Mr. Lu succeed in    ▲    (create) a new style of painting.
49. Everybody knows the famous Olympic motto is “higher,    ▲    (fast), stronger”.
50. It’s thirty    ▲    (minute) walk from here to my school.
C) 根据句子内容,从下面方框中选择适当的词组填空。
at three o’clock   I’m ready  comes back   at the moment   Tell him
M: Hello, this is Ken. May I speak to Andy?
W: I’m afraid Andy isn’t in   51  . He’s gone to the supermarket. Could I take a message?
M: Great! Can you remind Andy that we’re meeting tomorrow   52  ?
W: OK. Does he know where the meeting is?
M:  53  we’ll be meeting in the corner office downtown.
W: Yes, corner office downtown. Is there anything else?
M: I’ll leave my telephone number just in case he doesn’t have it.
W: OK,   54  .
M: My cell phone number is 439-908-7754.
本文来自中学资源网

W: That’s 439-808-7754.
M: No, it’s 439-908-7754.
W: OK, I’ll make sure Andy sees this as soon as he   55  .
M: Thank you. Goodbye.
W: Goodbye.
五、阅读短文(共20小题,每小题1分,满分20分)
A)阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第56—65小题的空格里填入一个最恰当的单词,并将答案填写在答题卡标号为56—65的相应位置上。
注意:每个空格只填一个单词。
    Terry Fox was born on July 28, 1958 in Canada. He was a determined little boy who never liked to miss a day of school. Fox enjoyed playing baseball and basketball very much in his free time. In secondary school he won the Athlete of the Year Award. He wanted to be a physical education teacher.
    Terry Fox’s future changed in 1977 when doctors told him there was cancer in his right knee. To stop the spread of cancer, doctors amputated(截肢) most of his leg. Fox learned how to use an artificial leg, and three weeks after the operation, he was walking.
    Terry Fox made a plan to raise money for cancer research by running across Canada. His goal was to raise $1 from every Canadian. People said it was a crazy idea but Terry could not be stopped. He started his running on the Atlantic coast in Newfoundland in April 1980 and planned to finish on the Pacific coast in September. 本文来自中学资源网
    The people of Newfoundland were welcoming and generous. Fox was treated to many meals at people’s homes. A small town of 10,000 people raised $10,000. Fox ran about 45 km each day. He ran through Nova Scotia, New Brunswick, Quebec and Ontario. As he ran he gave speeches about cancer and how the money he collected would go to finding a cure for cancer. The 8,000 people in the town of Gravenhurst donated $14,000. By the time he ran half-way across Canada he had raised $11.4 million.
    At the end of August he thought he was getting a bad cold and stopped running for a few days. Doctors said the cancer had come back and was now in his lungs. Terry went into hospital for treatment. People kept donating money. There were 24 million people in Canada in 1980. Over $24 million had been raised by February 1981. Terry had met his goal. The treatment did not cure Terry. He died on June 28, 1981. That September, the first Terry Fox Run was held in Canada. Terry Fox Runs are now held yearly in 60 countries and millions of people have taken part. More than $360 million has been raised for cancer research. The donations for cancer research don’t stop. His dream lives on.

zxzyw.cn


Personal details Name: Terry Fox           Nationality: Canadian
Date of birth: July 28, 1958   Personality: determined
Date of    56   : June 28, 1981
   57   : baseball and basketball (at school) 

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

Main
 events In secondary school He    58    the Athlete of the Year Award.
 In 1977 He had    59    in his right knee.
 After the operation He    60    his right leg.
 In    61    1980 He began his plan to raise money for cancer research.
 During the running He gave    62    about cancer and how the money  would be used.
  He had to stop running because the cancer    63  
and was in his lungs.
Influence His life has stopped, but his dream    64   . Terry Fox Runs are held every    65    in 60 countries and millions of people have taken part.
B)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,并将答案填写在答题卡标号为66—75的相应位置上。
E-books are becoming more and more popular, and it has become common among families who read. More children are picking up the device(设备) and wish to r  66   e-books of their own. Children wish to own the e-book reader that looks

zxzyw.cn,中学资源网

c  67   and has real advantages. For struggling readers, the device reads a  68   and they can repeat. Children can look up new words w  69   a press of a button(按钮). The device’s storage capacity(容量) helps to store lots of books which can be u  70   on the road. The device also has lots of features(特色) like playing games, l  71   to music and watching movies. As prices of e-book readers are becoming affordable, parents must choose the right one for their children.
E-books are useable for different age groups, and choosing the p  72   one for the child is important. F  73   children who have just started to learn about reading, parents must choose the new readers that have been specially designed for them. Such devices for s  74   children must have colorful covers and large buttons. This device does not require Internet connection for reading, as the books are loaded with removable cartridges(储存卡).
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

For older children, by eight or nine, they can handle e-book readers like an ordinary adult. It opens to them a new w  75   of e-books that can be downloaded or read.
    There are many affordable choices for parents, and they must find the right one that suits their child best.
66. r  ▲   67. c  ▲   68. a  ▲   69. w  ▲   70. u  ▲ 
71. l  ▲   72. p  ▲   73. F  ▲   74. s  ▲   75. w   ▲ 
六、书面表达(满分15分)
为了发现并解决同学们学习生活中的心理压力问题,你们班开展了以“Less stress, better life”为主题的英语演讲比赛,请你准备发言稿,谈谈缓解压力的好办法。
内容包括:
1.同学们中普遍存在的压力是什么;
2.我的压力是什么;
3.我是如何成功缓解我的压力的。
注意:
1.文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
    2.语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范; zxzyw.cn,中学资源网
    3.词数80左右,文章的开头和结尾已给出,不计入总词数。
                           Less stress, better life
Hello, boys and girls!
                                ▲                                   
                                ▲                                    zxzyw.cn,中学资源网
                                ▲                                   
That’s all. Thank you!

转载请保留zxzyw.cn链接,谢谢

 
2015年中考模拟试卷(二)
                英语参考答案            2015.05
选择题 (共40分)
一、单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
1. A  2. D  3. B  4. A  5. A  6. D  7. A  8. B  9. B  10. C
11. D  12. B  13. C  14. C  15. B
二、完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
16. C   17. A   18. A   19. D 20. D  21. D  22. B 23. A  24. C 25. B
三、阅读理解(共15小题, 每小题1分,满分15分)
26. C  27. B   28. D   29. A  30. D   31. A  32. B 33. B  34. A  35. C
36. D  37. D   38. C   39. C   40. A
非选择题 (共50分)
四、填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
A) 根据括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确。

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

41. sugar   42. kilometers 43. strict   44. encouraged  45. past
B) 根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空。
46. difficult   47. forties    48. creating  49. faster   50. minutes’
C) 根据短文内容,从下面方框中选择适当的词组填空,使短文内容完整正确。
51. at the moment  52. at three o’clock  53. Tell him 54. I’m ready 55. comes back
五、阅读短文(共20小题,每小题1分,满分20分)
A) 阅读下面短文,根据所读内容,在文章后第56—65小题的空格里填入一个最恰当的单词。
 56. death     57. Hobby/Hobbies 58. won  59. cancer   60. lost
 61. April     62. speeches  63. returned    64. continues  65. year 
B) 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。
66. read   67. cool  68. aloud 69. with  70. used
71. listening  72. proper 73. For  74. small 75. world
zxzyw.cn,中学资源网

六、书面表达(满分15分)
One possible version
Y                      Less stress, better life
Hello, boys and girls!
Stress is a serious problem in today’s world. Students in our class are under too much stress. Some students can’t get on well with their classmates, while others may worry about their exams.
I’m always under stress, too. My parents want me to be the top student in class. So they send me to all kinds of after-classes at weekends. Last Monday evening, I had a talk with my mother. I told her I was not lazy. I really felt tired. I needed time to relax. My mother agreed with me at last. So I think a conversation with parents is necessary to solve the problem.
That’s all. Thank you!
书面表达评分标准:
第五档:(13—15分)能写明全部要点,语言基本无误或有少量拼写错误,行文流畅,表达清楚。
第四档:(10—12分)能写明大部分要点,语言有一些错误,但行文基本流畅,表达基本清楚。 内容来自www.zxzyw.cn
第三档:(7—9分)能写明一些要点,语言错误较多,但意思基本连贯,表达基本清楚。
第二档:(4—6分)能写出少数要点,语言错误较多,意思不连贯,影响意思表达。
第一档:(1—3分)只能写出若干词语,无可读的句子。
  中学资源网,完全免费的中学资源网站

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片