中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 高一 >

2016高二英语必修五Unit 1 Great Scientists综合测试题人教版带

时间:2018-01-07 15:51来源:未知 作者:admin 点击:
核心导读: Unit1 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应 Unit 1 综合测试题
核心导读:Unit1 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应

Unit 1  综合测试题
时间:120分钟,满分:150分
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.When will the man pick up the woman?
A.At 1030.   B.At 1050.
C.At 1105.
2.What does the man think of the jacket?
A.Small. B.Heavy.
C.Big.
3.Where is Mary?
A.She is in her bedroom.
B.She is out somewhere.
C.She is in the kitchen.
4.Where is the woman now?
A.In a gym.
B.In a store.
C.In a restaurant.
5.How much will the man pay in total?
A.$4. B.$6. zxzyw.cn
C.$8.
第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.What kind of hotel is the man looking for?
A.An inexpensive hotel.
B.A comfortable hotel.
C.A modern hotel.
7.How long will the man stay in the hotel?
A.One night.
B.Two nights.
C.Three nights.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.What day is it today?
A.Friday. B.Thursday.
C.Wednesday.
9.How many people are going to the restaurant?
A.Three. B.Four.
C.Five.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.Who is the man probably?
A.A foreign student.
B.Kate's boyfriend.
C.The woman's friend.
11.What is Kate doing now?
A.Watching a film.
B.Reading a book.
C.Making a phone call.
12.Why is the man asking so many questions tonight?

内容来自z@x@z@y@w.cn


A.To know more about the family.
B.To improve his spoken English.
C.To get close to Kate.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.What did the woman plan to study at first?
A.Law. B.Art.
C.Business.
14.Why does the woman decide to study medicine now?
A.Because doctors are highly paid.
B.Because people always respect doctors.
C.Because there are not enough doctors in China.
15.What is the man studying?
A.Marketing. B.History.
C.English.
16.What can we learn from the conversation?
A.The two speakers are classmates.
B.The man has also changed his mind.
C.The woman gives the man some useful advice.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What does Sean do?
A.A farmer. B.A student.
C.A businessman.
18.What did Sean do recently?
A.He bought a land.
B.He did some research.
C.He created a website.
19.How long did it take twenty volunteers to turn a grassy land into a farm?
A.Six weekends. 内容来自zxzyw.cn
B.Two weeks.
C.Within a week.
20.What is the text mainly about?
A.How to run a farm well.
B.A new type of farming.
C.Starting a farm.
答案:1-5 AABCB 6-10 AACBA 11-15 CBACC 
16-20 BBCAB
听力原文
Text 1
W:Are you coming to pick me up?
M:It's 1015. I'll be there in 15 minutes.
Text 2
M:May I have a look at the bigger jacket? This one is a little small.
W:Yes,of course! What size do you wear?
Text 3
W:Hello,is that Mary speaking?
M:Sorry,she is out. May I take a message?
Text 4
M:Can I help you?
W:Yes,I'd like a table on the second floor.
M:For how many people?
W:Two. Thank you.
Text 5
M:How much does one ticket cost?
W:Two dollars for adults and children's tickets are half price.
M:I want two tickets for my children and two tickets for me and my wife.
W:OK. Here you are.
Text 6
W:Good evening. A table for two?
M:No,thank you. But we have a small problem. Can you help us? zxzyw.cn
W:Sure. What can I do for you?
M:We are looking for a hotel. Are there any hotels near here?
W:Yes. There are some hotels on this street. The nearest one is next to the bank. It's quite modern.
M:Do you think there are any inexpensive ones nearby? We are leaving tomorrow morning.
W:Yes. Drive west for about two minutes and you will find a grey building on the right side. It is a traditional family style hotel, very comfortable,and the price is quite reasonable.
M:It sounds nice. Thank you very much for your help.
W:That's all right.
Text 7
W:Good afternoon. Sunflower Restaurant. Can I help you?
M:Good afternoon. This is Carl Wong from the AFL Insurance. I'd like to reserve a table for tomorrow afternoon.
W:No problem. So that is Thursday, the 24th of March. What time will you arrive?
M:One o'clock.
W:OK. And how many people?
M:Mr. Simple and I and two of our clients.
W:OK. Anything else?
M:Could we have a table by the window? We always enjoy the view there. copyright zxzyw.cn
W:Sure, no problem.
M:By the way, we would prefer the special Italian menu. And we will pay by Visa, as usual.
Text 8
M:Hello, Mrs. Green. Can you help me? I'm doing my homework and I can't understand this question.
W:Which one? Oh ... that is difficult. I can't help you right away. I'm watching something on TV.
M:Oh? What are you watching?
W:I'm watching a cowboy film.
M:Can Mr. Green help me?
W:No,he can't now,Jack. He is reading.
M:What is he reading?
W:He is reading a magazine.
M:What about Kate?
W:Oh, she can't help you, either. She is making a phone call now.
M:Oh? Who is she calling?
W:She is calling her boyfriend. You are asking a lot of questions tonight, Jack.
M:Am I? Well,I'm practicing my English.
Text 9
M:Hi,Lucy! It's nice to see you again.
W:You know, Jack, I have intended to call you for a long time.
M:Me,too. How have you been?
W:Pretty good.
M:Last time I saw you, you were planning to go to law school, weren't you?
本文来自中学资源网

W:Yes, I was. But as it turned out, I changed my mind.
M:Oh, really? What changed your mind?
W:Well, the simple reason is that at the moment doctors are badly needed in China. So I've decided to go to medical school instead.
M:Medical school? That's very interesting.
W:And how about you? Do you still intend to study business?
M:No, I have also changed my mind.
W:What are you studying now?
M:English.
W:Why?
M:If I master the English language well, I'm sure I can do better in the future.
W:Oh,that sounds great!
Text 10
For many years, people in American cities have depended on farmers in rural areas to grow fruits and vegetables. But now a new generation of farmers is planting crops in urban areas.
Sean is a college student. He wants to start a farm in the middle of Seattle, Washington. He says there are a lot of neighborhoods that don't have ways to get healthy, fresh produce. And if they do, it can be very expensive. So he sees unused space as a great place to grow food that will make it more easy for people to get good food. zxzyw.cn
Recently Sean created a website to get volunteers and donations. Within a week, they were offered a plot of land between two houses. Twenty volunteers worked for six weekends to turn the grassy land into a farm.
Seattle has declared 2010 “The Year of Urban Agriculture”. But the growth of these farms is limited. That is because Seattle, like a lot of other cities,has restrictions on urban farms. The City Council is now considering changing those laws.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
He is regarded as having one of the brightest minds on the planet. But outstanding astrophysicist(天体物理学家) Stephen Hawking has admitted that he did not learn to read until he was eight years old.
In a public lecture at the Royal Albert Hall,Professor Hawking also admitted that he was not active in studying while at Oxford University,where he studied physics,and that only the diagnosis that he might die young from motor neurone(神经元) disease made him concentrate on his work.
本¥文¥来$自$中$学%资源网

Professor Hawking said: “My sister Philippa could read by the age of 4 but then she was definitely brighter than me.”He said that he was unexceptional at school and was never further than halfway up his class.“My classwork was very untidy,and my handwriting was the despair of my teachers,”he said.“But my classmates gave me the nickname Einstein,so presumably they saw signs of something better.”
But he said that it was when doctors told him that he probably only had a few years to live at the age of 21 that galvanized him into focusing on his work and a period of productivity that resulted in some of his early breakthroughs. He said,“When you are faced with the possibility of an early death,it makes you realize that life is worth living and there are lots of things you want to do.”
文章大意:文章向我们介绍了传奇科学家霍金。
21.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Stephen Hawking is the second Einstein in the world.
B.Stephen Hawking couldn't read at the age of 7.

zxzyw.cn


C.Stephen Hawking's handwriting was once terribly bad.
D.Stephen Hawking's sister once performed much better than him.
答案:A 细节理解题。由第三段的But my classmates gave me the nickname Einstein,so presumably they saw signs of something better.可知绰号“爱因斯坦”是同学给起的,但并不意味着他就是第二个爱因斯坦。故A项不符合文意。
22.What made Stephen Hawking devote himself to his work?
A.Patience.         B.Knowledge.
C.Disease. D.Laziness.
答案:C 细节理解题。由第二段最后一句...only the diagnosis that he might die young from motor neurone disease made him concentrate on his work.可知,是“运动神经元疾病”促使他有所作为。故选C项。
23.What can we learn from the last paragraph?
A.Stephen Hawking didn't realize his dreams in physics.
B.It was possible for Hawking to face the early death.
C.The purpose of the doctor's diagnosis was to encourage him to work hard.
D.His life might be taken away by long hard work.
答案:B 段落大意题。由最后一段,特别是信息句He said,“When you are faced with the possibility of an early death,it makes you realize that life is worth living and there are lots of things you want to do.”可知,他有可能要面对英年早逝的不幸事实。故选B项。

zxzyw.cn,中学资源网


24.From whom did Hawking get a relatively just estimation when he was at school?
A.His sister. B.His classmates.
C.His teachers. D.His parents.
答案:B 细节理解题。根据第三段最后霍金的话可知,尽管老师不看好他,同学们仍给他“爱因斯坦”的绰号,他们从他身上看到好的一面。
B
It was a late Wednesday night when the dreading(可怕的) phone call reached our home. I sat up, so I could hear the phone call better. To my surprise, I heard my mom burst into tears. “Get the car Dean! Andrea has been in a car accident.”
We_ran_every_stop_sign_on_the_way_to_the_hospital_and_our_tiresscreeched_around_every_corner.We got to the hospital, but were not allowed to see Andrea. The next morning, after wearing masks, we were allowed to go to the ICU to see Andrea. Well, the least I could say was that everything was injured in her body and she lost all of her memories. It was a fatal accident.
Over the next two months, I lived more at the hospital than I did at my house.I watched as Andrea worked so hard to gain back everyday motor skills. She never once complained or pitied herself,and her determined spirit was shining through. After two weeks in the ICU and two months of the regular hospital treatment, Andrea was able to come home. She missed several months of school, so it was hard for her to catch up.Andrea had tasks to accomplish, and no matter how hard it was, she stuck with them until the job was done. Though busy with dealing with pain and therapy, she always found time to love and play with me.

本文来自中学资源网


I'll never forget the impact that this incident made on my life.I admire her strong-willed personality and her determined spirit. Today she is perfectly normal, despite the scars and the pins holding her leg in place. I couldn't ask for a better sister, hero, or best friend.
文章大意:本文讲述了作者的姐姐在事故后如何坚强地克服困难,顽强地生存下来的故事,以及这样的经历对作者的深刻影响。
25.The writer sat up to hear the call because he ________.
A.sensed that something terrible had happened
B.might be very concerned about who phoned so late
C.wanted to scold the people who phoned so late
D.was not sure whether the telephone concerned him
答案:A 推理判断题。根据第一段第一句话中作者提到电话铃声是“可怕的”,于是就坐起来听到底是什么事情,可推知他可能感觉到有不好的事情发生,故选A项。
26.From the underlined sentence in the second paragraph, we can infer that________.
A.the family did not obey the traffic rules
B.the writer's father was not good at driving

copyright zxzyw.cn


C.the whole family were too anxious to see Andrea
D.their house was very far from the hospital
答案:C 推理判断题。画线部分的字面意思为“在去医院的路上我们闯过一个个红灯,我们的轮胎在每一个拐角处都发出尖锐刺耳的声音。”可推知家人非常着急赶往医院,由此可知选C项。
27.________mainly made her recover from the car accident.A. The family's encouragement
B.Andrea's strong will
C.The treatment
D.The eagerness for study
答案:B 细节理解题。根据第三段中的“She never once complained or pitied herself,and her determined spirit was shining through.”以及最后一段中的内容可知是Andrea的坚强意志使得她从事故中康复。
28.What would be the best title for the passage?
A.A Miracle Happening to My Sister
B.My Sister—the Hero in My Life
C.An Accident Which Changed My Sister
D.An Incident Which Influenced Me Much
答案:B 主旨大意题。整篇文章讲述了姐姐Andrea在出车祸后,勇敢地面对生活,凭借坚强的意志恢复健康,对作者产生了非常深刻的影响。这在最后一句中可以看出来,他称姐姐是他最好的姐姐、最好的英雄、最好的朋友。故选B项。

内容来自z@x@z@y@w.cn


C
Samuel Osmond is a 19-year-old boy student from Cornwall, England. He never studied thepiano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. Then he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲) by Beethoven. He surprised everyone around him.
Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable. They say his ability is very rare, but Samuel doesn't even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studied law and music.
Samuel can't understand why everyone is so surprised. “I grew up with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to me—I hear the notes and can bear them in mind—each and every note.” says Samuel.
zxzyw.cn

Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists can't play it. Samuel says confidently, “It's all about super memory—I guess I have that gift.”
However, Samuel's ability to remember things doesn't stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.
Samuel is still only a teenager. He doesn't know what he wants to do in the future. For now,he is just happy to play beautiful music and continue his studies.
文章大意:本文是记叙文,介绍了一位有罕见的音乐天才的少年Samuel Osmond。
29.What is special about Samuel Osmond?
A.He has a gift for writing music.
B.He can write down the note he hears.
C.He is a top student at the law school.
D.He can play the musical piece he hears.

中学资源网,完全免费的中学资源网站


答案:D  细节理解题。由第一段中的However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them可知他能演奏他听过的乐曲,故选D。
30.What can we learn from Paragraph 2?
A.Samuel chose law against the wish of his parents.
B.Samuel planned to be a lawyer rather than a musician.
C.Samuel thinks of himself as a man of great musical ability.
D.Samuel studies law and music on the advice of his teachers.
答案:B  细节理解题。由第二段最后两句 “Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. 可知他原本想要当律师而不是音乐家,故选B项。
31.What can we infer about Samuel in Paragraph 4?
A.He became famous during a special event at his college.
B.He is proud of his ability to remember things accurately.
C.He plays the piano better than many professional pianists.
D.He impressed the audience by playing all the musical pieces.
本文来自中学资源网

答案:B  推理判断题。由第四段最后一句话,Samuel says confidently, “It's all about super memory—I guess I have that gift.”可以看出Samuel以拥有超强的记忆力而骄傲。故选B项。
32.Which of the following is the best title of this passage?
A.The Qualities of a Musician
B.The Story of a Musical Talent.
C.The Importance of Early Education
D.The Relationship between Memory and Music
答案:B 主旨大意题。每段都有Samuel,全文都是说有音乐天才的Samuel的故事,故选B项。
D
Travis is the manager of G&G where he is responsible for forty employees (雇员)and profits (利润) of over $2 million per year. He's never late to work. He does not get upset on the job. When one of his employees started crying after a customer screamed at her, Travis took her away. “Your working uniform is your shelter,” he told her. “Nothing anyone says will ever hurt you. You will always be as strong as you want to be.”
Travis picked up that lecture in one of his G&G training courses, an education program that began on his first day and continues throughout an employee's occupation. The training has, Travis says, changed his life. G&G has taught him how to live, how to focus, how to get to work on time, and how to master his emotions (情绪). Most importantly, it taught him willpower. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
At the center of that education is an extreme focus on an all-important habit: willpower. Dozens of cases show that willpower is the single most important habit for a person's success.
And the best way to strengthen willpower is to make it into a habit. “Sometimes it looks like people with great self-control aren't working hard—but that's because they've made it automatic,” Angela Duckworth, one of the University of Pennsylvania researchers said. “Their willpower occurs without them having to think about it.”
The company spent millions of dollars developing programs of study to train employees on self-control. Managers wrote workbooks that serve as guides to how to make willpower a habit in workers' lives. Those courses are, in part, why G&G has grown from a sleepy company into a large one with more than seventeen thousand stores and profits of more than $10 billion a year.
文章大意:本文介绍了一个公司中对员工进行意志力的训练和要求。
33.We learn from Paragraph 2 that employees in G&G must ________.
内容来自zxzyw.cn

A.learn to give lectures
B.attend education programs
C.design a working uniform
D.develop a common hobby
答案:B 细节理解题。根据文中的an education program that began on his first day and continues throughout an employee's occupation可知本题答案为B项。
34.Willpower will become a habit when employees can ________.
A.focus on the profits
B.benefit from the job
C.protect themselves well
D.control their feelings well
答案:D 细节理解题。根据第四段的Sometimes it looks like people with great self-control aren't working hard—but that's because they're made it automatic可知本题答案为D项。
35.What can we infer from the passage?
A.G&G has grown into a large company.
B.G&G will spend half its profits training employees.
C.G&G may become more successful in the future.
D.G&G has to produce more workbooks for managers.
答案:C 推理判断题。根据第五段的最后一句话Those courses are,in part... thousand stores and profits of more than $10 billion a year 可知,这个公司注重员工意志力的培养,从一个疲软的公司成为利润很高的公司,可知,将来也会更成功。

内容来自z@x@z@y@w.cn


第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
I'm 30 years old, and there are several things that life has taught me that I want to share with you. Here are the 4 lessons that life has taught me in the past 30 years.
1. Take Care of Your Body
Life is “unfairly” biased(偏向的) towards people who “look good”, like it or not. So it's important that you do all that is in your power to look your best.__36__You will live longer,and you will live happier, if you take care of your body; you may even get promoted faster on your job. Remember that your health is really your greatest wealth.
2.__37__
No one taught me to save when I was growing up; no one told me the importance of saving. Fortunately I was able to learn the value of saving through reading great books like The Millionaire Next Door. What I want to teach others is to save at least twenty percent of your income. If you are to be wealthy, you must not just earn a lot, you must save a lot. 本¥文¥来$自$中$学%资源网
3.Think long-term
In high school I was thinking about college;in college I was thinking about life after college. I'm designing my life and I'm making decisions today that will enable me to live the life I desire when I'm in my 40's, 50's and 60's. You have to think long-term;you have to see the “big picture.”__38__
4. Realize the Power of Focus
Focus, focus, focus...__39__If you fail in this lifetime, you will fail because of broken focus. If you focus on the goals that are most important to you, you will achieve them. The problem is that there are so many distractions.__40__Winners decide to major on majors, and they even let important things slip,because they just focus on achieving what is critical to their goals.
A.The importance of saving.
B.If you plan your future properly,you will live into your plans.
C.Save Your Money.
D.Nothing is more critical than focus.
E.What separates the winners from the losers is that the winners learn to focus on their goal.
copyright zxzyw.cn

F.I mean dressing nicely, working out and eating right.
G.It's critical that you pursue relationships with individuals who are good first.
答案:
36.F 根据下面“You will live longer,and you will live happier”说明本句是说要穿得好,吃得好,还要经常锻炼。故F项符合上下文。
37.C 根据本段“What I want to teach others is to save at least twenty percent of your income.”倡导我们要存钱,以防意外情况的出现。
38.B 本段的标题是Think long-term即我们要有长远打算,要有恰当的未来计划,如果我们有了这样的计划,我们就能实现自己的目标。
39.D 根据该空前三个词,说明本段强调的是要集中注意力于我们的目标。
40.E 根据本句的上一句和下一句都是在强调要想成功就得把注意力集中于我们的目标上,这正是失败者和成功者最大的区别。故E项符合要求。
第三部分:英语知识运用(共两节;满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。
“Mum, I want to make you a bet,” I said. “If I go a whole year without TV, will you give me a hundred dollars?” 内容来自zxzyw.cn
“Well, if you can __41__ do it, ...”
“Of course I can,” I replied, __42__ to believe myself.
__43__, all this started from my __44__ of a picture in the newspaper. I couldn't stand looking at that boy, __45__to have gone one year without TV for a hundred dollars, staring at me with mocking(嘲笑的) eyes. He seemed to __46__ at me! “I did it, __47__ you can't!” he said. I __48__ at the boy's face angrily.
 That year I did a lot of things. __49__, my father taught me to ski, which became my favourite sport. Many winter afternoons snowball wars with my neighbours __50__ daily drama. I went on bike trips with my friends and __51__as much as a fish.
 It was unbelievable how much__52__ I had without TV. I learned so many new games. I guess the biggest thing I learnt, __53__, was self-motivation(自我激励).
 I started to do my __54__.I went from a D student to an A student within a couple of weeks.
 I __55__ hate reading if there were no __56__, but now I began to read and enjoy it. I could make up all the __57__ just the way I wanted them—my own little __58__, right inside my head! 本¥文¥来$自$中$学%资源网
 I'm __59__ what I did. I got a lot more from the __60__ than just the 100 dollars!
文章大意:本文讲的是“我”与母亲打赌,一年之内不看电视。这对原本很喜欢看电视的“我”来说简直是不可思议的事。不过那年“我”真的做到了,而且也有了很大变化:“我”由一个经常不及格的学生变成了一个优秀的学生,由原来不爱看书变成现在喜欢看书。
41.A.only B.really
C.occasionally D.finally
答案:B 上文提到“我”与母亲打赌,根据语境可看出妈妈对“我”戒掉看电视的习惯还有些怀疑。
42.A.trying B.advising
C.needing  D.asking
答案:A 从下文谈到报纸上的那个男孩及“我”的感受来看,“我”在回答***话时,想极力表现出自信,故用trying(分词短语作状语)。
43.A.However
B.What's more
C.As a result
D.In fact
答案:D 前面说“我”与妈妈打赌,此处通过in fact引出打赌的原因,即与妈妈打赌事实上是由报纸上的一幅图画引起的。
44.A.joy B.disbelief
C.anger D.curiosity
答案:C 从后面的小男孩嘲笑的眼神等可推测,报纸上的那幅画让“我”感到气愤。

本¥文¥来$自$中$学%资源网


45.A.managed B.expected
C.said D.had
答案:C 上文说“我”通过读报获悉一男孩因为一年没看电视而得到100美元的故事,此处是对这种情况的具体展开。由于逗号前没有连词,故此处用过去分词,即用said作定语,相当于who was said to have gone one year without TV...。
46.A.glare B.laugh
C.come D.shoot
答案:B 由上文...staring at me with mocking eyes可推测,此处填laugh才能在语意上保持一致。laugh at意为“嘲笑”;glare at意为“盯着”;come at意为“向……扑去”;shoot at意为“向……开枪”。
47.A.and B.but
C.or D.besides
答案:B 前面说“我做到了”,与后面的you can't构成转折关系,故用but。
48.A.watched B.listened
C.saw D.looked
答案:D 前面说“我”好像被那男孩嘲笑了,心里非常生气,故用looked at the boy's face angrily才能在语意上与其保持一致。
49.A.Worse still  B.Such as
C.For example D.In place
答案:C 前面说那年“我”做了很多事,从下文的爸爸教“我”ski,还有snowball wars,bike trips等来看,此处是举例来说明,故用for example。

copyright zxzyw.cn


50.A.replaced B.formed
C.offered D.joined
答案:C 此处通过例子说明,为摆脱看电视,“我”从事了各种各样的有趣的活动,其中打雪仗给“我”带来了很多的紧张和刺激。
51.A.ran B.swam
C.breathed D.jumped
答案:B 由a fish可联想到“游泳”,故用B。
52.A.difficulty B.knowledge
C.fun D.trouble
答案:C 此处是对上面内容所做的总结,“不可相信的是没有电视我也可以玩得那么有趣”,即一年来“我”所从事的各种丰富多彩的活动给“我”带来很多乐趣。
53.A.though B.but
C.luckily D.even
答案:A “我”没有看电视却学到了很多新游戏,与后面的“我”学到的最重要的东西就是自我激励为转折关系。由于此空在句中且有逗号分开,故此处应用though(但是),但不能用but。
54.A.washing B.shopping
C.sports D.homework
答案:D 由后面的考试成绩由D到现在的A可推测,“我”现在开始做作业了。
55.A.came to B.used to
C.stopped to  D.happened to
答案:B 由后面的but now可推测,此处说的是“过去”的事情,这与“现在”形成对比,故用used to。

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网


56.A.pictures  B.explanations
C.plots D.praises
答案:A 从本段来看,此处谈论的是读书问题。由上文可知“我”过去喜欢看电视(画面),若看书就看有图画的书,没有图画就不愿看。此处选pictures才与“我”过去的实际相吻合。
57.A.stories B.sports
C.pictures D.games
答案:C “我”现在不看电视而喜欢读书,把读到的东西构想出图画,让它们以自己的方式在大脑里形成画面。picture图画。
58.A.TV B.books
C.work  D.drama
答案:A 把读书看到的东西以自己的方式编造或构想成画面,从而在大脑中形成自己的小“电视”。这是一种比喻。
59.A.surprised at B.interested in
C.proud of D.changed by
答案:C 原认为不可思议的事,而“我”却真的做到了,因此说“我”对自己所做的事情感到非常自豪和骄傲。
60.A.experience  B.bet
C.incident D.picture
答案:A 整整一年不看电视,做了很多其他的事,从而使生活更加丰富多彩,从这样的“经历”中得到的东西远比100美元多。
第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
本文来自中学资源网

William Henry Gates III was born on October 28,1955. He is one of the world's richest people and perhaps the most successful businessman ever.
Gates was fascinated by__61__(electronic) at a early age. In 1975 he read about a small technology company. He contacted them to see if they were interested in a computer programme he __62__(write) , which led to the creation of Microsoft. Gates __63__(late) struck a deal with IBM that put Microsoft's Windows on IBM computers. This deal made Microsoft a major player in the IT industry.
Gates was __64__charge at Microsoft from 1975 to 2006.He was an active software developer at the __65__(begin).He had a vision __66__computers could change everyone's life. He helped make this vision come true and developed many __67__(produce)that are now part of modern life. His management style has been studied__68__copied around the world these years. He now spends his time with his wife, Melinda, __69__(focus) on their charitable foundation. They provide funds for__70__(globe)problems that are ignored by governments and other organizations. Time magazine voted Gates as one of the biggest influences of the 20th century. 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______
文章大意:本文是一篇记叙文。主要为我们叙述了比尔•盖茨三世的一些情况。盖茨是一名美国著名企业家、软件工程师、慈善家以及微软公司的董事长。
答案:
61.electronics考查名词。electronic为形容词,表示“电子的”,根据句意“盖茨很小的时候就对电子学着迷了”可知,此处答案为名词形式electronics“电子学”。
62.had written考查动词时态。此处he had written为定语从句,修饰a computer programme,根据此句话用一般过去时可以得知,此处用过去完成时had written,表示在过去某个时间以前已经完成的动作。
63.later考查副词。此处表示“后来,盖茨与美国国际商用机器公司达成了协议”,故用later表示“后来”。
64.in 考查介词。in charge为固定搭配,表示“主管;负责”。
65.beginning考查名词。根据此处提示可以得知,此处表示“一开始时”,故用begin的名词形式beginning。
66.that考查连接词。根据空格前后语境可以得知,此处考查that引导同位语从句,解释说明vision的具体内容。
67.products考查名词。此处表示“研制开发了很多产品”,produce为动词“生产”,作名词时意为“农产品”,此处表示工业产品,故用products。
内容来自zxzyw.cn

68.and考查连词。句意:这些年,在全世界,他的管理方式一直被研究并被模仿。studied与copied之间为并列关系,故用连词and。
69.focusing考查非谓语动词。根据此句话中的spends his time...可以得知,此处考查spend time doing sth,故答案为focusing。
70.global 考查形容词。globe为名词,意为“地球”,此处用其形容词global作定语,修饰problems。
第四部分:写作(满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假如英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号∧,并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线\划掉。
修改:在错词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Dear editor,
I am a self-taught student. I study very hard to pass all my exams with high scores.Many of friends are self-taught students, either. We often discuss our lessons together and we helped each other. So few of them are confident(自信).They feel ashamed to be known for self-taught. In my opinion, whatever education we get, we all try to work hard to be useful for the society. If you are a self-taught student,please be confident and studying hard. If you are not, the next time you will meet them, don't look down upon them. Try to encourage them and make friend with them. zxzyw.cn
Yours,
Charles Yan
答案:
Dear editor,
I am a self-taught student. I study very hard to pass all my exams with high scores. Many of∧myfriends are self-taught students, eithertoo . We often discuss our lessons together and we helpedhelpeach other. SoBut few of them are confident(自信).They feel ashamed to be known forasself-taught. In my opinion, whatever education we get, we all try to work hard to be useful forto the society. If you are a self-taught student,please be confident and studyingstudy hard. If you are not, the next time you will meet them, don't look down upon them. Try to encourage them and make friendfriendswith them.
Yours,
Charles Yan
第二节:书面表达(满分25分)
请以Madame Curie为题,写一篇100词左右的英语短文。要点如下:
1.Madame Curie(1867—1934)是世界上著名的女科学家。
2.她出生在波兰的一个教师家庭,从小就爱学习,并希望成为女科学家,16岁中学毕业,24岁赴巴黎就读于巴黎大学,生活俭朴,学习刻苦。
3.她一生致力于科学研究,于1903年和1911年分别获得诺贝尔物理奖和诺贝尔化学奖。 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
4.居里夫人作为一名伟大的女性将永远为人们所怀念。
参考词汇:波兰Poland诺贝尔物理奖the Nobel Prize for Physics诺贝尔化学奖the Nobel Prize for Chemistry
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
参考范文:
Madame Curie
 Madame Curie (1867-1934)was a famous woman scientist.
She was born in a teacher's family in Poland. From her early childhood, she loved to study and hoped to become a scientist. She finished middle school at the age of 16. At 24 she left for Paris and entered Paris University. She lived a very simple life and studied very hard.
Madame Curie devoted her whole life to the study of science. She won the Nobel Prize for Physics in 1903 and for Chemistry in 1911.

本文来自中学资源网


It is not easy for a woman to succeed in her work. It is even more difficult for a woman to win the Nobel Prize twice. So Madame Curie will always be remembered as a great woman.
copyright zxzyw.cn

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片