中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 高一 >

2016高二英语必修五综合测试题3 Unit 3 Life in the future人教

时间:2018-01-07 15:49来源:未知 作者:admin 点击:
核心导读: Unit3 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应 Unit 3 综合测试题
核心导读:Unit3 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应

Unit 3  综合测试题
时间:120分钟,满分:150分
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What is the woman probably going to do?
A.Go fishing. B.Go shopping. 
C.Go climbing.
2.What did the man do this morning?
A.He helped his teacher.
B.He had a geography class. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
C.He wrote a science paper.
3.Which class will the woman take at 2:00 pm?
A.History. B.Physics.
C.Chemistry.
4.When is the man checking in?
A.On Friday.
B.On Thursday.
C.On Tuesday.
5.Who is the man probably?
A.The woman's boss.
B.The woman's doctor.
C.The woman's father.
第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。 内容来自z@x@z@y@w.cn
6.How far can the woman run an hour on the running machine?
A.About 7 kilometers.
B.About 8 kilometers.
C.About 10 kilometers.
7.What's the probable relationship between the two speakers?
A.Athlete and coach.
B.Customer and trainer.
C.Customer and gym worker.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.When is the woman's new play opening?
A.This Tuesday.
B.This Thursday.
C.Next Thursday.
9.What does the woman say about Malcolm?
A.He has a casual attitude towards work.
B.He makes up his mind by himself.
C.He is kind and open to advice.

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网


听第8段材料,回答第10至12题。
10.Which sport do the two speakers both play often?
A.Tennis. B.Golf.
C.Basketball.
11.How often does the woman play golf?
A.About once a month.
B.About twice a month.
C.About once a week.
12.When will the two speakers meet?
A.At 130 p.m.on Sunday.
B.At 230 p.m.on Saturday.
C.At 130 p.m.on Saturday.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.Where are the two speakers?
A.In France.
B.In Germany.
C.In Britain.
14.How often does the festival be held? 本文来自中学资源网
A.Every two years.
B.Every three years.
C.Every five years.
15.How many kites are mentioned in the conversation?
A.2. B.3.
C.4.
16.What does the man think of flying kites?
A.It is a good sport.
B.It is a magical experience.
C.It is an exercise for the soul.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.Where does the speaker's voice come from?
A.A radio.
B.A television.
C.An answerphone.
18.How many times will the film Gone with the wind be shown next week?
A.Three times.
B.Eight times. zxzyw.cn
C.Ten times.
19.How much is a student ticket for all the weekday films?
A.10 yuan. B.5 yuan.
C.2.5 yuan.
20.What can we know from the talk?
A.Further information can be available anytime.
B.There is a parking space near the cinema.
C.Chinese films are shown from Friday to Sunday.
答案:1-5 BABCA 6-10 BCCCB 11-15 CAAAB 
16-20 BCBBB
听力原文
Text 1
W:Do you need me to get anything? I'm leaving now.
M:Could you pick up a bottle of milk and some bread?
Text 2
W:Hi, Jim. I didn't see you this morning in geography class. Where were you? 本文来自中学资源网
M:I was working with Mr. Black. He asked me to pack up some science materials and take them to his office.
Text 3
M:Are you free today?
W:Free? Well,I have English at 815A. m,history at 900A. m,physics at 200p. m. and chemistry at 315p. m.
M:You've got a busy day!
Text 4
W:Good morning. Can I help you?
M:Yes. I'd like a double room.
W:How many nights do you plan to stay?
M:Three. I'll be checking out Friday morning.
Text 5
W:Mr. Johnson, I wonder if I could possibly ask for leave tomorrow morning.
M:What happened?
W:My father is in the hospital at the moment. I want to go and look after him.
copyright zxzyw.cn

M:Oh,I'm sorry to hear that. Go ahead,and just deal with your work when you return.
Text 6
M:Hello, Lisa. We're doing a survey of our customers. How often do you come to the club?
W:Three times a week,usually.
M:Can you run ten kilometers an hour on the running machine?
W:Oh,not that fast,maybe 8 kilometers an hour.
M:Do you use our swimming pool? You know we have a new swimming pool.
W:No ,I don't. I can't swim. I'm actually a little nervous around water.
M:OK. You know, we offer lessons here.
W:I know, I know. But I'm really afraid of water.
M:You might try lessons, though. I'm sure our trainer can help you overcome that fear.
Text 7 内容来自z@x@z@y@w.cn
M:Miriam, I remember your new play is opening next Thursday,right? Are you anxious or excited?
W:Of course excited.
M:Who is your director?
W:Malcolm Rush. I've been really glad to have him as a director. He doesn't care whether you're tired or not. He'll just continue pushing until every scene is perfect.
M:I heard that Malcolm is quite the dictator, that he never listens to actors'opinions or advice.
W:Oh, that's not true—he is really very kind and open to advice.
Text 8
W:Hi, Mark. Haven't seen you for ages! How are you doing?
M:Hi, Hingis! I can't complain. I'm busy with my experiments in the lab but after work I can get out and play some sports.
W:Like what?
M:Like tennis ,running, golf...
中学资源网,完全免费的中学资源网站

W:Golf? I actually love golf. Do you play often?
M:About once a month. What about you?
W:I play every Sunday.
M:Even when it rains?
W:Yes, even when it rains. I never miss my Sunday game.
M:Where do you play?
W:The Country Club. Listen! Why don't we get together this weekend and play?
M:I'd love to. What time?
W:Let's meet at the clubhouse at 1:30 Sunday afternoon.
M:Good. See you then.
Text 9
W:My! I've never seen so many kites in the sky.
M:Neither have I. There must be hundreds of different kites up there.
W:The Dieppe kite flying festival is amazing! It turns the whole town of Dieppe into a beautiful place. 内容来自zxzyw.cn
M:It's only every two years,on the even years. I'm so glad we decided to come to France this year, not Britain or Germany. Otherwise we'd have missed this !
W:Look at that 20-metre-long snake—and there's a 20-metre-tall monkey over there!
M:Or how about the kite with two hundred watermelons?
W:Did you know that the ancient Chinese believed kite flying was an exercise for the soul? Kites represented the human spirit flying freely and joyfully.
M:Really? That's interesting. It really looks like those people are painting the sky with their kites. That's exactly what it is. It's art in the sky. Flying kites is just a magical experience!
W:I'd love to try to fly one. Do you want to buy one and try?
M:Why not? It can't be that difficult.
Text 10 本文来自中学资源网
Thank you for calling the Blue Sky Cinema.There is no one to answer your call at the moment.
The Blue Sky Cinema is open seven days a week, showing a variety of Chinese and foreign films.Next week we will show the foreign film Gone with the Wind, set in the USA in the 1860s and 70s. Gone with the Wind will be shown from Monday to Thursday, twice a day in the evenings, at 645 p. m. and 915 p. m. The film lasts 2 hours and 15 minutes.
Tickets are 10 yuan,but there is a special student ticket available for 5 yuan for all our weekday films.
Please bring your student card if you want the cheaper ticket. Parking is available in a nearby street just five minutes,walk from the cinema.
Thank you for calling the Blue Sky Cinema. If you require further information, phone during office hours ,900A. m. to 430 p. m. ,Monday to Friday.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
zxzyw.cn

第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
What will the city of the future be like? No one knows for sure,and making predictions is a risky business. But one thing is certain about the future city—they are going to get bigger before they get smaller. Here are some of the ideas for running a city of 50,000 people in the year 2025.
 1. To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun,preventing landfill and environmental problems.
 2. No smoking will be allowed within a future city's limits.
 3. In the future all shopping will be done online, and catalogues will have voice commands to place orders.
 4. Everyone will be given a telephone number at birth that will never change no matter where they live.

中学资源网,完全免费的中学资源网站


 5. All forms of recreation,_such as cinemas, bowling, concerts and others, will be provided free of charge by the city.
 6. All cars will be powered by electricity, solar energy or wind, and it will be possible to change the color of cars at the flick of a switch.
7. Distance surgery will become common as doctors carry out operations from thousands of miles away, with each city having its own telesurgery outpatient clinic.
8. Old people and people with disabilities will be able to go anywhere in the world using high-tech cameras attached to their heads.
9. Traveling in space by ordinary citizens will be common. Each city will have its own spaceport.
文章大意:本文就环境、购物、娱乐、交通等方面设想了2025年的人类生活。
21.From the passage, we can infer that now________.
A.some waste materials are got rid of by filling holes in the ground with them

本文来自中学资源网


B.a patient can have an operation but doesn't have to stay in hospital
C.you must go out of the city if you want to smoke
D.no cars are powered by solar energy or wind
答案:A 推理判断题。根据第一部分“To get rid of garbage problems, the city will load huge spaceships with waste materials and send them towards the sun,preventing landfill and environmental problems.”可知垃圾运到太空中可防止垃圾填埋现象,由此推知A项正确。
22.The underlined word “recreation” in the fifth idea probably means“________”.
A. risky business
B. what people will create again
C. taking one's career once again
D. activities for pleasure and amusement
答案:D 词义猜测题。从such as后列举的cinemas,bowling, concerts and others可知该词意为“娱乐活动”。

zxzyw.cn,中学资源网


23.Which is the best title for the eighth idea?
A. Senior citizens   B. Holidays at home
C. The disabled  D. Space travel
答案:B 主旨大意题。从第八点所表述的内容可了解到在家也能“旅游”,故可称之为在家度假。
B
Have you ever been to the world's smallest bookstore?
The World's Smallest Bookstore,whose official name is just these three words,sits quietly about 100 miles northeast of Toronto.
The bookstore is about 10 feet by 10 feet,so it is easy to imagine how tiny it really is.The bookstore is open 24 hours a day.Inside the bookstore are various books,especially literary books and classic authors' works.So if you are looking for something less popular,you may get a bit disappointed there.
Another special feature of this bookstore is that each book only costs three dollars.All the expenses are paid on the honor system,which means buyers should make a note of what they've bought and leave their money by themselves.So the tools of the trade in this bookstore are quite simple: pens,papers,light bulbs and a label-maker.

zxzyw.cn


In order to catch passers-by's attention,the billboards(广告牌)of the bookstore are several times bigger than the store itself.With these large eye-catchers,many people are willing to stop by and have a visit.
文章大意:本文介绍了世界上最小的书店。
24.What's the passage mainly about?
A.The world's smallest bookstore.
B.A strange way of selling books.
C.The popular books nowadays.
D.The popular bookstores in the world.
答案:A 主旨大意题。从文章第一句话“Have you ever been to the world's smallest bookstore?”和整篇文章的内容可知,这篇文章主要介绍世界上最小的书店,故选A。
25.When can you buy a book in the store?
A.In the morning.
B.In the afternoon.
C.At night.
本文来自中学资源网

D.At any time of the day.
答案:D 细节理解题。根据题意定位文章第三段第二句话“The bookstore is open 24 hours a day”,书店是24小时营业。可得知答案为D。
26.Which of the following books might you most probably get in the store?
A.Books on popular science.
B.Literary books.
C.The year book of a university.
D.Books on economic control.
答案:B 细节理解题。根据题意定位文章第三段第三句话“Inside the bookstore are various books,especially literary books and classic authors' works”,书店有各种各样的书,尤其是文学类和一些古典名著。故选B。
27.How does the store attract readers' attention?
A. By putting up a huge billboard.
B. By making ads on TV.
C. By broadcasting loud music. zxzyw.cn
D. By handing out ads in the street.
答案:A 细节理解题。根据题意定位文章最后一段“In order to catch passers-by's attention,the billboards of the bookstore are several times bigger than the store itself.”为了吸引路人的注意,广告牌是商店的几倍大。故选A。
C
Of all the things that have effects on your future,I believe that personal growth is the greatest. Many people talk about sales growth,profit growth, and possession growth,but none of these will happen without personal growth. In fact,I'd like to have you memorize a most important sentence. It is “The key to your future is you yourself.”
There are many things that will help you better your future. If you belong to a strong,dynamic(充满活力的)and progressive company, that will help. Good training will help. Strong leadership will help. If the neighbors stay civil (文明的),that will help. If your relatives don't trouble you, that will help... All these things will help. We can go on and on with the list;but remember, the things that I've covered above just play minor (次要的)roles in helping you reach a good future. The major cause doesn't lie outside. It lies inside.

本文来自中学资源网


Strangely enough, when two different men work in the same company, the first person may earn $1,000 a month, while the second may earn$10, 000 a month. What causes the difference when they have the same job,use the same tools,and get the same training?
The cause of the difference lies in believing,in trying, in accepting failures, in thinking, in a smile at people around, and in the ways of dealing with problems. All of these can be major causes of your good future. You can see all these come from inside. In fact, the real difference is you yourself. You are the key to your future. Teens are the most wonderful and important period in life. If you want a great future, begin to improve yourself from now on!
28.Among all the things mentioned, which one is the most important in the author's opinion?
A.Sales growth.
B.Profit growth.
C.Possession growth. 内容来自zxzyw.cn
D.Personal growth.
答案:D 细节理解题。根据第一段的“Of all the things that have effects on your future,I believe that personal growth is the greatest.”可知,所有影响你将来的事情中,个性成长是最大的因素。
29.Which of the following may play a main role in influencing your future?
A. Being determined.
B. Working in good companies.
C. Having rich relatives.
D. Getting leaders' help.
答案:A 推理判断题。第二段讲述了影响将来的各个因素,段尾的“The major cause doesn't lie outside. It lies inside.”告诉我们:主要的是内因,而不是外因。A项指“意志力坚强的”,指内因,故选此项。
30.All may cause the two men's different earnings EXCEPT that________.
A.the second person buys expensive houses or cars
B.the first person treats others badly 内容来自z@x@z@y@w.cn
C.the second man has a positive attitude to problems
D.the first man gives up after failures
答案:A 细节理解题。本题根据最后一段信息可知,B、C、D项都会引起两人的收入不同。
31.The passage is mainly written for________.
A. old people B. adults
C. teenagers   D. babies
答案:C 推理判断题。最后一段最后两句话提到“Teens are the most wonderful and important period in life. If you want a great future,begin to improve yourself from now on!”,显然,作者在鼓励十几岁的孩子要努力,为将来做好准备。
D
It's generally believed that people act the way they do because of their personalities and attitudes. They recycle their garbage because the care about the environment. They pay $5 for a caramel brulée latte because they like expensive coffee drinks.

zxzyw.cn,中学资源网


It's undeniable that behavior comes from our inner dispositions (性情), but in many instances we also draw inferences about who we are, as suggested by the social psychologist Daryl Bem, by observing our own behavior.We can be strangers to ourselves.If we knew our own minds, why would we need to guess what our preferences are from our behavior? If our minds were an open book, we would know exactly how much we care about the environment or like lattes.Actually, we often need to look to our behavior to figure out who we are.
Moreover, we don't just use our behavior to learn about our particular types of character—we infer characters that weren't there before.Our behavior is often shaped by little pressures around us, which we fail to recognize.Maybe we recycle because our wives and neighbors would disapprove if we didn't.Maybe we buy lattes in order to impress the people around us.We should not mistakenly believe that we always behave as a result of some inner disposition.

内容来自z@x@z@y@w.cn


Whatever pressures there can be or inferences one can make, people become what they do, though it may not be in compliance (符合) with their true desires.Therefore, we should all bear in mind Kurt Vonnegut's advice: “We are what we pretend to be, so we must be careful about what we pretend to be.”
文章大意:本文为议论文,题材为社会生活类。作者对人的行为和性格之间的关系进行了探讨。最后用Kurt Vonnegut的一句话进行了总结:我们将自己伪装成什么,我们就是什么。所以,当我们伪装时,一定要谨慎呀!
32.According to the passage, personalities and attitudes are commonly believed to______.
A.determine one's behavior
B.reflect one's taste
C.influence one's surroundings
D.result from one's habits
答案:A 细节理解题。根据第一段第一句可知,通常认为人们的行为方式取决于他们的性格和态度。那反过来说就是:一个人的性格和态度决定了他的行为方式。故选A。 内容来自z@x@z@y@w.cn
33.Which of the following would Daryl Bem most probably agree with?
A.The return of a wallet can indicate one's honesty.
B.A kind person will offer his seat to the old.
C.One recycles plastics to protect the environment.
D.One buys latte out of true love of coffee.
答案:A 推理判断题。根据第二段第一句可知,正如社会心理学家Daryl Bem所说的,毋庸置疑,人的行为来自于我们的内在性情,但是在很多例子中我们是通过观察我们自己的行为来推断出我们是怎样的人的结论:四个选项中只有A项表示的是一种行为暗示出人的性格,而其他三个选项均不符合。
34.What can be inferred from the underlined sentence in the passage?
A.We fail to realize our inner dispositions.
B.We can be influenced by outside pressures.
C.Our behavior is the result of our true desires.

本文来自中学资源网


D.Our characters can shape our social relationships.
答案:B 推理判断题。画线的这一句是对上一句话的举例说明,画线处前面一句话是说:我们的行为经常受到我们周围小的压力的影响,这一点我们认识不到。B项与画线句意义一致,故选B。
35.What does the author mainly discuss in the passage?
A.Personalities and attitudes.
B.Preferences and habits.
C.Behavior and personalities.
D.Attitudes and preferences.
答案:C 主旨大意题;从第一段第一句阐述大家通常认为行为和性格的关系,到第二段Daryl Bem提出通过一个人的行为也能看出他的性格,第三段提到我们的行为也受到周围压力的影响,第四段通过Kurt Vonnegut的一句话强调了两者之间的关系。所以本篇文章主要讲的是行为和性格,故选C。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

zxzyw.cn,中学资源网


What Teenagers Can Do To Earn More Respect
As teenagers continue to grow and develop into young adults, the transition(过渡) into adulthood has begun. With so many physical and emotional changes going on, certain manners are often forgotten and other adult traits are not yet accepted as a way of life. __36__ By doing the following things, you will earn more respect.
Contribute to the household
At the very least, clean up after yourself. As a teenager, you are old enough to clean up after yourself. When you make a mess, clean it up. __37__ All chores that you do help to reduce the load of the person who did them before. Now that you're old enough and capable, why shouldn't you contribute to the household? __38__
Be responsible
__39__ Whether they are basic things, like brushing your teeth or doing your homework, or more involved chores that contribute to the household, simply fulfill your responsibilities on time. When adults know that they can rely on you, their trust and respect for you will increase. 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
Solve more of your own problem without asking for help
Instead of taking the easy approach and asking for help, make an effort to solve your problems on your own first. The “easy way ” is only easy for you, but it is an extra task for the person from whom you are seeking help. Seek help only after you have made an honest effort to solve your own problems. __40__ When you become a good problem solver, you increase your value to the community.
A.The people doing the chores before will greatly appreciate the help.
B.It will make your life more pleasant.
C.Everyone has certain responsibilities.
D.When speaking to a group, speak loud enough.
E.This includes,but is not limited to, your dishes and your room.
F.By being aware of these manners and traits, you can manage them sooner. zxzyw.cn,中学资源网
G.Depending on the problem, 15 minutes of effort is usually a good guideline.
答案:
36.F 前句中出现的manners和traits以及后句的句式和F选项的句式以及句中的these manners和traits恰好呼应,语义上也能起到承上启下的作用,所以判断F选项正确。
37.E 前句讲你应该学会自己收拾卫生,而E选项This includes, but is not limited to, your dishes and your room. “这包括在内,但不能局限在收拾自己碗筷和房间上”恰好能承接上文,故E选项正确。
38.A 本段内容是建议青少年要学会做家务活来帮助家人。所以所填句子应该和做家务帮忙有关,而且从段落安排上看,最后一句话应该起到总结概括作用,由此判断A选项正确。句意:“如果你帮忙做家务,那么平时做这种家务的人会很感激。”
39.C 由后句Whether they are basic things, 可以推断前句应该出现they所替代的名词,而根据下文举的例子like brushing your teeth or doing your homework 等可知C选项符合语境,能引领下文。句意:每个人都有某些责任。故C为正确选项。

本¥文¥来$自$中$学%资源网


40.G 在本段中作者建议人们不要轻易向人求助,要在自己努力而未果的情况下去找人帮忙,纵观选项,只有G选项符合语境,能承接上文。
第三部分:英语知识运用(共两节;满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。
(2015•北京)
A Welcome Gift
Dario and his mother loved their new apartment.The living room was large enough for their piano.That night, the two of them__41__side by side at the piano.They played jazz music to celebrate their new home.The loud__42__filled the room and made them feel very happy.
The next morning,__43__, their happiness disappeared.Someone had left a__44__under their door during the night.One of their neighbors had written to complain(抱怨) about the sound of the piano.Dario's mother asked the building superintendent(管理员) if he knew anything about it.But he said that they were all__45__people and he couldn't imagine any of them had done that.Later that morning, Dario suggested that they write a letter to their__46__and apologize for their playing.

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网


“Maybe we could go and__47__everyone in person.” his mother said.
“What if we invited them to come here for a__48__instead?” Dario asked.
They both loved the__49__.Over the next few days, they sent out invitations and prepared desserts__50__ their guests.They decorated the apartment with streamers(彩带) and party lights.
Finally, the day of the party__51__.Some guests brought presents.Others brought flowers.Some even brought desserts to__52__.One woman, Mrs.Gilbert,__53__Dario's mother with a book of piano music by Chopin.
“I heard you playing the other night,” she said.“The sounds woke me out of bed.I__54__ that you might play like this every night.So I wrote a short note.I hope you don't think I disliked the playing.”
Dario's mother smiled at Mrs.Gilbert.“I think maybe we__55__you an apology,” she said.“I didn't__56__how late it was when we were playing.Maybe we should play some quieter music at night.”
内容来自zxzyw.cn

“You play, you play!” Mrs.Gilbert said.“I like what you play! Just not so loud at night.” She pointed to the book she had given them.“These songs are not such__57__music.”
“These songs are beautiful music,” Dario's mother said.“We will be__58__to play them in the evening.”
“And we won't play so loud or late!” Dario said.He was already looking forward to__59__the new music.More than that, however, he was happy to see the big smile on his mother's face.It gave him a feeling of__60__and made him feel that they were home at last.
文章大意:文章讲述了一对母子搬入新家,非常高兴,在深夜弹起钢琴庆祝,却打扰了周围邻居。邻居留言抱怨投诉,母子积极回应,为邻居们办了一场派对来缓和邻里关系,并得到邻居们的谅解。
41.A.sat          B.stood
C.lay D.walked
答案:A 考查动词。A.sit 坐;B.stand 站立;C.lie躺在;D.walk散步。根据后文内容在钢琴旁边弹琴的环节,可知应该是坐在钢琴旁边弹奏,故选A。
zxzyw.cn

42.A.voice B.ring
C.music D.cry
答案:C 考查名词。A.voice声音;B.ring铃声;C.music音乐;D.cry哭声。考查前文细节jazz music的原词复现,是音乐充满了房间。故选C。
43.A.therefore B.however
C.otherwise D.instead
答案:B 考查副词。A.therefore因此,所以;B.however然而;C.otherwise否则;D.instead代替。通过上一段的欢乐幸福气氛和下文的幸福一下子disappeared的强烈对比可知,本处需要一个逻辑关系为转折的副词,故选B。
44.A.note B.poster
C.bill D.report
答案:A 考查名词。A.note便条;B.poster海报;C.bill账单;D.report报告。本题是一道同义词复现题,通过文章倒数第5段处得知,是由Mrs.Gilbert留了一张字条,故选A。
45.A.proud B.rich
C.lucky D.nice
答案:D 考查形容词。A.proud骄傲的,自豪的;B.rich富裕的;C.lucky幸运的;D.nice美好的,愉快的。主人公想向管理员咨询,哪一位邻居可能是那位留言的抱怨者,由转折词But可知管理者也并不能指出,由此可知大家通常都是通情达理的,故选D。

zxzyw.cn,中学资源网


46.A.neighbors B.friends
C.relatives D.audiences
答案:A 考查名词。A.neighbors邻居们;B.friends朋友们;C.relatives亲属,亲戚;D.audiences听众。此题线索明显,全文都是围绕主人公和周围邻居展开的,故选A。
47.A.blame B.instruct
C.question D.visit
答案:D 考查动词。A.blame归咎于,指责;B.instruct通知,命令;C.question询问,质问;D.visit参观,拜访。由上文可知,母子两人对于扰民之事十分抱歉,想要去道歉,因此“指责”“指导”和“质问”都不符合语境,故选D。
48.A.party B.concert
C.show D.play
答案:A 考查名词。A.party聚会;B.concert音乐会;C.show展览;D.play游戏,比赛。此题为线索题且为原词复现,由后文可知母子为解决此事办了一场派对,并邀请了邻居们,故选A。
49.A.experience B.idea
zxzyw.cn,中学资源网

C.performance D.action
答案:B 考查名词。A.experience经历,经验;B.idea主意;C.performance表演;D.action行为。母子打算办派对,这是一个打算,一个主意,而不是经历、表演或行为。故选B。
50.A.to B.with
C.for D.from
答案:C 考查介词。A.to到;B.with伴随着;C.for为了;D.from来自。母子办派对,准备了甜点是为了招待客人们,介词for有表“为了”的含义,故选C。
51.A.continued B.arrived
C.passed D.finished
答案:B 考查动词。A.continue继续;B.arrive到达;C.pass通过;D.finish完成。根据上文,他们举办了一次聚会,准备许久,这一天终于到来了,故选B。
52.A.order B.sell
C.share D.advertise
答案:C 考查动词。A.order命令,点菜;B.sell卖;C.share分享;D.advertise做广告。根据本句话的意思:甚至有人带了甜点来分享,故选C。 本¥文¥来$自$中$学%资源网
53.A.treated B.presented
C.helped D.served
答案:B 考查动词。A.treat招待,治疗;B.present呈现;C.help帮助;D.serve为……服务。这道题有难度,根据本句话的意思:Mrs.Gilbert送给了Dario的妈妈一本音乐书,能表达出“送”这个动作的,就是present“呈现……,给……”,故选B。
54.A.promised B.admitted
C.agreed D.worried
答案:D 考查动词。A.promise承诺;B.admit许可进入;C.agree同意;D.worry 担心。根据题意,Mrs.Gilbert之所以留了一张抱怨小纸条是担心每天晚上都会这么吵,故选D。
55.A.give B.send
C.offer D.owe
答案:D 考查动词。A.give给;B.send发送;C.offer提供;D.owe感激,欠……债。这个空可以看作是固定搭配,owe sb. an apology 应该向某人道歉。故选D。
56.A.realize B.remember
C.understand D.accept 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
答案:A 考查动词。A.realize意识到;B.remember记起;C.understand 理解,懂得;D.accept 接受。Dario的妈妈道歉说:我也没意识到当时那么晚了我们还在弹钢琴。应该选择“意识到”这个动词,故选A。
57.A.sweet B.strange
C.funny D.loud
答案:D 考查形容词。A.sweet甜的;B.strange奇怪的,陌生的;C.funny滑稽的;D.loud 声音大的,吵闹的。根据上一句:I like what you play! Just not so loud at night.说明Mrs.Gilbert 不喜欢那么吵的音乐,因此她送了Dario的妈妈一本比较安静的音乐书,也就是不那么吵的音乐(not such loud music)。故选D。
58.A.brave  B.sorry
C.happy D.afraid
答案:C 考查形容词。A.brave勇敢的;B.sorry抱歉的;C.happy快乐的;D.afraid害怕的。通过上文:These songs are beautiful music, 说明Dario的妈妈很喜欢这些音乐,所以we will be happy to play them。故选C。
59.A.changing B.practicing zxzyw.cn,中学资源网
C.recording  D.writing
答案:B 考查动词。A.change变化;B.practice 练习,实践;C.record记录;D.write写作。根据题意,应该是练习音乐,故选B。
60.A.equality B.freedom
C.warmth D.sympathy
答案:C 考查名词。A.equality 平等;B.freedom 自由;C.warmth 温暖;D.sympathy 同情心。看本句话后半部分:and made him feel that they were home at last.如在家中一样,那就应该感受到了温暖,故选C。
第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
In order to know a foreign language thoroughly, four things are necessary. Firstly, we must understand the language when we hear __61__ spoken. Secondly, we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation. __62__, we must be able to read the language , and fourthly, we must be able to write it. We must be able to make sentences that are grammatically correct. copyright zxzyw.cn
There is no easy way to success __63__ language learning. __64__ good memory is of great help, but it is not enough only __65__(memorize) rules from a grammar book. It is not much use learning by heart long lists of words and__66__meaning, studying the dictionary and so on. We must learn by using the language. __67__we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the language. “Learn through use” is a good piece of __68__(advise) for those __69__are studying a new language. Practice is important. We must practice speaking and __70__(write) the language whenever we can.
61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______
答案:
61.it 用it指代前面的language。
62.Thirdly 根据前面的Firstly,Secondly可知此处用Thirdly。
63.in way to success in(doing)sth.意为“做某事成功的途径”。 内容来自zxzyw.cn
64.A 此处指“一个好记性”,用不定冠词a。
65.to memorize It is not enough to do sth.为固定用法。
66.their 此处指代单词的意思,words为复数形式,故用their。
67.If 句意:如果我们仅满足于记住的几个规则,那么我们不是真正地在学习这门语言。用if引导条件状语从句。
68.advice 根据a piece of可知,此处用advise的名词形式advice。
69.who 用who引导定语从句,指代人。
70.writing 这里指练习“说”和“写”这门语言。and连接并列结构,故用writing。
第四部分:写作(满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)。并在其下面写出该加的词。 中学资源网,完全免费的中学资源网站
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1 每处错误及其修改均仅限一词;
2 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。
Hello, boys and girls! Today, I am going to talk with what you should do when a fire alarm go off. If you hear the alarm, stand in line at the door and wait your teacher to lead you outside. Stay close to your teacher and classmate. Don't panic or get out of line, and trying to remain quiet and calmly. Soon the firefighters will come and put out a fire. If it's a false alarm and there is no fire, your teacher will lead us back to the classroom. If you notice that when someone is missing and hurt, tell your teacher immediately.
答案:
Hello, boys and girls! Today, I am going to talk withabout what you should do when a fire alarm gogoes off. If you hear the alarm, stand in line at the door and wait ∧for your teacher to lead you outside. Stay close to your teacher and classmateclassmates. Don't panic or get out of line, and tryingtry to remain quiet and calmlycalm. Soon the firefighters will come and put out athe fire. If it's a false alarm and there is no fire, your teacher will lead usyou back to the classroom. If you notice that when someone is missing andor hurt, tell your teacher immediately.
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

第二节:书面表达(满分25分)
假定你是李华,计划和同学去敬老院(nursing home)陪老人们过重阳节(the Double Ninth Festival)。请给外教露西写封邮件,邀她一同前往,内容包括:
1.出发及返回时间;
2.活动:包饺子、表演节目等。
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.结语已为你写好。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Looking forward to your reply.
Yours, 内容来自z@x@z@y@w.cn
Li Hua
答案:
Dear Lucy,
I'd like to invite you to join us for a visit to the nearby nursing home next Saturday for the Double Ninth Festival. It is the day for the elderly in our culture. We'll go and make dumplings and cakes with the elderly people there. We'll also spend some fun time together singing, dancing and playing games, which we hope will make them happy. We should be back around 4 o'clock in the afternoon. If you are able to come with us, please let us know and we'll wait for you at the gate at 9 in the morning.
Looking_forward_to_your_reply.
Yours,
Li_Hua zxzyw.cn,中学资源网

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片