中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 高一 >

2016高二英语必修五综合测试题4 Unit 4 Making the news人教版有

时间:2018-01-07 15:49来源:未知 作者:admin 点击:
核心导读: Unit4 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应 Unit 4 综合测试题
核心导读:Unit4 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应

Unit 4  综合测试题
时间:120分钟,满分:150分
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What does the man want?
A.Coffee.  B.Coke.
C.Tea.
2.What time does the shop open on Saturday?
A.8:00A.m. B.8:30A.m.
C.9:00A.m. 本¥文¥来$自$中$学%资源网
3.What's wrong with the man?
A.He has a bad memory.
B.He can't see clearly.
C.He has become blind.
4.What will the woman probably do next?
A.Go home.
B.Call her mom.
C.Call Jenny.
5.Where are the two speakers probably talking?
A.In a restaurant.
B.At home.
C.In the hospital.
第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
6.Why will the woman and her mother go to the hospital?
A.Because the woman's mother can't sleep well at night.
B.Because the woman's mother is seriously ill.
C.Because the woman's mother needs an operation.
7.What did Mr Lee tell Mary to do yesterday morning?
A.To write an article.
B.To type a letter.
C.To pick up her mother.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.How long will it take to walk to the nearest Thai restaurant?
A.Five minutes.
B.Ten minutes.
C.Fifteen minutes.
9.Where is Gold Sun?
A.On the left of the Star Supermarket.
B.Opposite the Star Supermarket. 内容来自z@x@z@y@w.cn
C.On the right of the Star Supermarket.
10.What do we learn from the conversation?
A.Gold Sun is the nearest Thailand restaurant.
B.Gold Sun is the best Thailand restaurant.
C.The woman has been to Gold Sun before.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.Why does the woman want to return the trousers?
A.Because she doesn't like the color.
B.Because there's something wrong with them.
C.Because they don't go with her blouse.
12.How much do the trousers usually cost?
A.$70. B.$80.
C.$100.
13.What do we learn from the conversation?
A.Normally, the store doesn't allow returns on sale items.

copyright zxzyw.cn

B.The woman seldom buys clothes in this shop.
C.The woman can't return the trousers.
听第9段材料,回答第14至17题。
14.How long has the school been in existence?
A.65 years.
B.62 years.
C.80 years.
15.Why couldn't the farmers make a better living?
A.Because they had no one to help them.
B.Because they had no knowledge.
C.Because they didn't work hard.
16.Why did the two teachers usually have to work late into the night?
A.Because the students were very eager to learn from them.
B.Because they wanted to find teaching methods.
C.Because their knowledge was too limited to teach the students. 内容来自z@x@z@y@w.cn
17.Who offered money to build more classrooms?
A.Mr King.
B.Mr King's grandfather.
C.The government.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.How old is the speaker's brother?
A.12 years old.
B.14 years old.
C.16 years old.
19.What does the speaker's cousin like doing?
A.Listening to music and watching movies.
B.Playing volleyball.
C.Playing the guitar.
20.Where is the speaker's bookshelf?
A.Below the window.
B.Near the door.
C.Next to the window.
答案:1-5 CCBBB 6-10 ABABC 11-15 CCAAB  中学资源网,完全免费的中学资源网站
16-20 BCCAB
听力原文
Text 1
W:Would you like coffee or coke, Rudy?
M:Neither,thanks. But I do want a cup of tea.
Text 2
W:What time does the shop open?
M:It opens at 8:30 in the morning on weekdays,and thirty minutes later on the weekend.
Text 3
M:Is that your aunt Jenny?
W:No. That's Lily. What's wrong with your eyes?
M:I've been playing a lot of computer games lately.
Text 4
M:It's late. Do you want to stay the night in Jenny's room ?
W:Will she come back tonight?
M:No. She'll stay at her grandma's.
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

W:Then I'll give my mom a call.
Text 5
M:Why doesn't Adam come to have breakfast?
W:He has got a fever.
M:Did he go to see a doctor?
W:No,but I'll go with him right away. I have got a headache. I should see a doctor too.
Text 6
W:Hello, this is Mary speaking. Is that Mr Lee,please?
M:Hello, Mary. This is Mr Lee.
W:Mr Lee,I'm calling to tell you that I can't go to work this morning. My mother has come from California and I have to take her to the hospital.
M:OK, Mary. What is wrong with your mother?
W:Well,she says she can't sleep well at night. So I'll take her to the hospital for an examination.
M:Is there anything I can do? copyright zxzyw.cn
W:No, thank you. If there is nothing wrong with her,I'll go to work this afternoon. By the way, I've typed the letter you gave me yesterday morning and it's on my desk.
Text 7
W:Excuse me.
M:Yes?
W:I want to go to the nearest Thai restaurant. Could you tell me how I can get there?
M:Sure. It is only five minutes' walk. But I do suggest that you go to the best one, called Gold Sun.
W:Gold Sun. That sounds nice. Where is it?
M:It's just opposite the Star Supermarket.
W:I took a taxi to the supermarket yesterday. It's near.
M:Yes. You can walk actually. It is quite close to here.
W:Good idea. Is there a sign there?
M:Yes. There is a big sign saying Gold Sun.
zxzyw.cn,中学资源网

W:I'm sure I can find it. Thank you.
M:You're welcome.
Text 8
M:May I help you?
W:Yes, I would like to return these trousers. I bought them last week.
M:Why are you returning them?
W:I bought them to go with a blouse of mine. But they don't really match.
M:I see. Oh, wait. Ma'am, I'm sorry. These trousers were on sale.
W:Yes ,I bought them for $ 70. They were thirty percent off.
M:I'm sorry,but we don't allow returns on sale items.
W:I know many stores have that policy. But I have returned sale items here before.
M:I'm sorry,but we don't usually do it. It is our policy.
W:I just bought these trousers a week ago. And I am a regular customer here. Can you make an exception this time? zxzyw.cn,中学资源网
M:All right. But just this time.
Text 9
W:Mr King, I want to know more about the history of your school. When was it built,please?
M:It was built in 1948.
W:Why was the school built?
M:My grandfather was a businessman. He was lucky to have made some money in his early forties.When he saw that the farmers couldn't make a good living just because of lack of education, he decided to build this school to help them.
W:That was kind of him. Who taught the students then?
M:My grandfather. Later he hired a young man from the town to help him.
W:It must have been a very hard job to teach those students.
M:Yes, it was. Though there was only one class at first, they usually had to work late into the night because they had to find teaching methods, and there was no one to help them. zxzyw.cn
W:I heard they received some help from the government later. Is that right?
M:That's right. When my grandfather became too old to work, two teachers were sent here to help him.And later more people came to work here, and more classrooms were built by the government.
W:I see. Thank you, Mr King.
Text 10
Hello, everyone. My name is Alice Hall. My first name is Alice. Hall is my family name. I am an American girl. I am 14. My mother is a teacher and she teaches in a middle school. My father is a doctor and he works in a hospital which is in the center of our city. I have an elder brother. His name is Mike. He is two years older than me. I also have a cousin. Her name is Lucy. She is my age. We are good friends.We both like listening to music and watching movies.We spend a lot of time together every day. I have a bedroom. It is my new bedroom. The walls are yellow, and the floor is brown. There is a big bed next to the window. The bed is red. The desk is below the window. There is a computer and a CD player on the desk. The bookshelf is near the door and my books are on it. I like reading romantic love stories and adventure stories, so the books are usually about love and adventures. I like playing volleyball. So there are three volleyballs under my bed. I also like playing the guitar, so there is a guitar beside the bookshelf.

本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网


第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Walt Disney is credited for creating such wonderful things as Donald Duck and Mickey Mouse. However, he cannot take the credit for creating other well-loved characters, such as Cinderella and Snow White. They are almost automatically associated with Disney because Disney turned old fables(寓言) into cartoon movies.
The original Cinderella varies very much from the Disney version we know today. It started off with the girl mourning her mother's death and going to her tomb three times a day. In addition, there were only birds that helped Cinderella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice, nor was there mention of a horse and carriage.
The stepsisters were cruel: they always threw Cinderella's food into the ashes of the fire, and made her sleep on the ashes on the floor, hence(因此)her name.
内容来自z@x@z@y@w.cn

In the original story, the king's ball actually lasted for three days. With the help of the birds, the girl, beautifully dressed, danced with the prince on all three nights and the prince fell in love with her. However, she broke away from him to rush back home each night. On the last night, the prince placed something sticky on the stairs; as Cinderella made her escape, a shoe got stuck on it.
Here now is where the story becomes unpleasant: when the prince went to the house looking for the girl whose foot fit the shoe, the wicked(邪恶的) stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe to fit into the shoe. The daughter did as told. So the prince took her away to be his bride. But, when they passed the tomb of Cinderella's mother, the birds called out to the prince,
“Turn and peep, there's blood within the shoe;
The shoe is too small, the true bride waits for you.”
zxzyw.cn,中学资源网

Realizing he had been tricked, the prince returned the daughter to her mother. The other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe, with the same result. Only Cinderella's foot fit perfectly and so the prince chose to marry her. The story ends with the wedding day; as Cinderella's two stepsisters followed her, pretending to be devoted to her so that they could enjoy the king's riches, two birds flew by and plucked(啄) out their eyes. Because of their wickedness and falsehood, they had to spend the rest of their days blind.
The original Cinderella is so different from the Disney version. Thank goodness Disney made such changes; it indeed was a wise move.
文章大意:本文为说明文,题材为文学类,介绍了《灰姑娘》的由来。
21.What does the underlined word “They” in the first paragraph refer to?
A.Such wonderful things.
B.Other well-loved characters. zxzyw.cn
C.Old fables.
D.Cartoon movies.
答案:B 词义猜测题。根据However,he cannot take the credit for creating other well-loved characters...可以推断they指的是句中的other well-loved characters其他备受喜爱的人物。故答案为B项。
22.How did Cinderella get her name?
A.The birds came up with it.
B.It was given by Disney.
C.It came from the word “ash”.
D.She got it from her mother.
答案:C 细节理解题。根据第三段可知异母姐妹很残忍,总是把灰姑娘吃的东西扔到灰烬里去,让她睡在满是灰烬的地板上,她因此而得名,所以答案为C项。
23.The moral of the original story is that ________.
A.a wicked person cannot escape punishment
B.a devoted person certainly deserves respect

本¥文¥来$自$中$学%资源网


C.a well-behaved child earns a great reward
D.a dishonest child cannot get mother love
答案:A 推理判断题。根据倒数第二段最后两句可知,由于灰姑娘的两个异母姐妹邪恶、虚伪,两只小鸟啄出她们的眼珠,使她们的余生在黑暗中度过。故答案为A项。
24.What does the author think of the Disney version?
A.Excellent.      B.Ordinary
C.Dull. D.Ridiculous.
答案:A 观点态度题。根据最后一段最后一句Thank goodness Disney made such changes;it indeed was a wise move.由此可以推断作者认为迪斯尼版本很好。excellent出色的;ordinary普通的;dull枯燥的;ridiculous可笑的。故答案为A项。
B
Michelle Kwan was born on July 7, 1980, in Torrance, California. The daughter of Hong Kong immigrants (移民), Kwan watched her older brother play ice hockey as a kid. She began skating when she was five, and entered and won her first figure skating competition at seven. She won the world title in the 1994 World Championships at the age of 13, and earned a spot as an alternate (候补者) for the 1994 Olympic Games. Kwan went on to capture the world title in 1996, 1998, 2000, 2001 and 2003.
本¥文¥来$自$中$学%资源网

At the Nagano Winter Olympics in 1998, Kwan was believed to win gold, but ended up with a disappointing silver medal when fellow US skater Tara Lipinski surprisingly took first place. Shortly before the Salt Lake City Winter Olympics in 2002, Kwan, who was then the reigning world champ, surprisingly fired both her choreographer (编舞者), Lori Nichol, and longtime coach, Frank Carroll. Once again, she failed to get the gold medal when she finished third behind Irina Slutskaya of Russia and US skater Sarah Hughes, who took first.
As a student at the University of California at Los Angeles, Kwan has continued to compete since her defeat (战败) in Salt Lake City. In February 2006, she was unable to take part in the Olympic Games in Torino, Italy because of a serious injury. Though Michelle Kwan did not compete during the 2006-2007 figure skating season, she has turned down an offer to work for NBC Sports and says she is not retiring.
25.The underlined word “capture” in the first paragraph means “________”. 内容来自zxzyw.cn
A.enter B.win
C.learn D.find
答案:B 词义猜测题。根据第一段的She won the world title in the 1994 World Championships... Kwan went on to... 可知这里是指她继续赢得世界冠军的头衔。
26.What happened to Michelle Kwan in 2002?
A.Her coach didn't want to train her any longer.
B.She went to study at the University of California.
C.She failed to take part in the Olympic Games inTorino, Italy.
D.She failed to win the gold medal in the Olympics again.
答案:D 细节理解题。根据第二段的Once again, she failed to get the gold medal...可知她在2002年的冬奥会上再一次与奥运金牌失之交臂。
27.Which of the following may NOT be a world champ?
A.Lori Nichol.  B.Michelle Kwan.
C.Tara Lipinski. D.Sarah Hughes.

本文来自中学资源网


答案:A 推理判断题。根据surprisingly fired both her choreographer, Lori Nichol可知Lori Nichol只是一个编舞者,而Michelle Kwan、Tara Lipinski、Sarah Hughes都获得过世界冠军。
copyright zxzyw.cn

C
What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.
Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts.
From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible. Learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury.
The second floor window is usually not very high from the ground. An average person,hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump as hort way than to stay in a burning building.
Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may leak(渗漏) into the room. 本¥文¥来$自$中$学%资源网
On a second or third floor, the best windows for escape are those that open onto a roof. From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto cement (水泥) might end in injury. Bushes(灌木丛) and grass can help to break a fall.
文章大意:本文是一篇说明文。主要讲的是我们如何在火灾中逃生,给我们提供了自我保护的小方法。
28.It is important to________.
A. put out the fire in the burning house
B. know the ways to escape the fire
C. jump off a burning house
D. keep the door closed
答案:B 细节理解题。从文章的第二段第三句“It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family”可知你知道哪些方法可以使用并把它们介绍给家里的每一个人是很重要的。故选B。
29.It is possible to escape through the windows if________.A. there are some bushes on the ground 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
B. you are strong enough
C. you live on a lower floor
D. you have a long rope
答案:C 细节理解题。从文章的第三段第一句“From the lower floors of the buildings,escaping through windows is possible”可知从建筑的低楼层的窗户里面逃出来是可以的。故选C。
30.Which of the following escaping ways is NOT right?
A. You can escape though stairways.
B. You can choose fire escapes.
C. Escape from the windows that open onto a roof.
D. Use a lift to come down at once.
答案:D 细节理解题。从文章的第二段最后一句“such as stairways and fire escapes,but not lifts”可知可以选择楼梯和太平梯,但不能是电梯。故选D。
31.Open the window so that ________if the building is on fire.
A. you can get fresh air

zxzyw.cn,中学资源网

B. you can call for help
C. you can easily jump off
D. you can be seen first
答案:A 细节理解题。从文章的第五段最后一句,“Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may leak into the room.”可知,保持你的头在窗户下,以保证让新鲜空气进来而不是烟渗进房间。故选A。
D
The holidays don't have to be hard on your waistline. We asked past winners of NBC's The Biggest Loser how they keep the weight off.
1. Don't let the weather stop you.
“The winter was freaking me out—I was afraid I wouldn't be able to exercise.So I'm learning to play ice hockey! To keep yourself going,find things that are fun for you.”
—Helen Phillips,season 7
2.Get back up after you fall.
copyright zxzyw.cn

“I lost 214 pounds on The Biggest Loser,but eventually the weight started to creep back on because I stopped making the effort later. I had to remember:Going back to the gym is not a punishment—it's something I do because I care about myself.”
—Erik Chopin,season 3
3.Make it easy to measure.
“All my serving utensils are measured. It's not obvious,because they're really beautiful, but I have the option of tracking what I'm eating. That helps me be smart about it.”
—Ali Vincent,season 5
4.Remember that age is just a number.
“Before I went on the show,I sat on the couch and lived my life vicariously through the TV. Now, in addition to ice hockey,I've tried kayaking and I've become a runner—and I'm 50 years old! If you want to lose weight,ask yourself,‘is it that I can't or that I won't’ ?”
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

—Helen Phillips
5.Set small goals,and celebrate when you reach them.
“I needed targets, different things to go for on a daily basis—a distance on the treadmill or a weight goal. Without them, I wasn't celebrating myself enough, and I got really good at beating myself up.”
—Ali Vincent
6.Squeeze it in.
“When I'm in the grocery store, I'll do lunges up and down the aisles. In the checkout line, you could do squats. I used to worry about what people thought of me, but I don't care any more. I know I'm going to get the_last_laugh.”
—Ali Vincent
文章大意:这是一篇说明文。文章主要讲述的是NBC(美国全国广播公司)播出的《超级减肥王》节目的冠军们对减肥后的保持所提出的建议。
32.Who advises us to go back to the gym often after losing weight?
内容来自z@x@z@y@w.cn

A.Helen Phillips. B.Erik Chopin.
C.Ali Vincent. D.No one.
答案:B 细节理解题。根据文章第三段Get back up after you fall.标题下的Going back to the gym is not a punishment—it's something I do because I care about myself.可判断选B。
33.According to the passage ,we can infer The Biggest Loser is ( a place to)________.
A.exercise yourself B.lose weight
C.a grocery store D.an ice hockey club
答案:B 推理判断题。根据第一段中We asked past winners of NBC's The Biggest Loser how they keep the weight off.和第五段中“Before I went on the show...”可判断这是一个减肥节目,因此选B。
34.Ali Vincent wants to advise us to________.
A.sit on the couch and live our life through the TV
B.track what we are eating all the time at home 内容来自zxzyw.cn
C.set small goals and celebrate when we succeed
D.get really good at heating ourselves up sometimes
答案:C 细节理解题。根据文章倒数第二段Set small goals,and celebrate when you reach them.标题及下面的“I needed targets,different things to go for on a daily basis”可判断选C项。
35.What does the underlined part “the last laugh” refer to?
A.succeeding in losing weight
B.succeeding in doing squats
C.worrying about other people
D.caring about anyone else
答案:A 词义猜测题。根据全文所讲述的是关于减肥方面的建议可判断,“最后的笑”是指减肥成功。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways.__36__Second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. Third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest. zxzyw.cn,中学资源网
You will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report.__37__ Whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process. __38__The following methods may work best for you.
●Read the text quickly to find the main facts and ideas in it.
●Carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts.
● Write your notes in your own words.
● __39__
● Note any questions or ideas you may have about what was said or written.
As you take notes, you may want to use your own shorthand(速记). When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. __40__
A.Use words, not complete sentences.
B.There are three practical note-taking methods. 内容来自z@x@z@y@w.cn
C.You must write your notes on separate paper.
D.Otherwise, you may not be able to read your notes later.
E.You will also want to develop your own method for taking notes.
F.That means you must first decide what is important enough to include in your notes.
G.First, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.
文章大意:本文主要说明了记笔记的好处、如何记笔记以及记笔记的注意事项。
答案:
36.G 根据“Second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. Third, note-taking offers...”可知这里想说“首先……”,故选G。
37.E 根据第二个空的前后句可知,这里想说“你可能想形成自己记笔记的方法”,故选E。
38.F 根据“Whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process.”可知,这里想说“那就意味着你必须首先决定在你的笔记中,要包括些什么重要内容”,故选F。 内容来自z@x@z@y@w.cn
39.A 根据“As you take notes, you may want to use your own shorthand. When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time.”可知这里想说“用词,不用完整的句子”,故选A。
40.D 根据“ When you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time.”可知,这里想说“否则,你可能在后来读不懂你自己的笔记”,故选D。
第三部分:英语知识运用(共两节;满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。
A year ago, my friend and I had gone to a nearby town to attend a wedding. After the reception, we were __41__for a bus to go back home. It was nine o'clock at night, and although many buses __42__, none stopped.
We waited for an hour and were getting__43__. We wouldn't be able to stay for all the__44__because it was a weekday,and we both needed to __45__the next day. It was almost 10 p.m.when a family who had __46__the same wedding passed by in their car. Probably__47__that we were waiting for some __48__of transport, they stopped and gave us a __49__ .

本文来自中学资源网


 I was strongly affected by their kindness, and I expressed my feeling of being __50__to them.
When we reached our town,the family__51__ us at the nearest point where we could catch a shared auto to get back to the spot where we had__52__our bike. On the __53__ ,a labourer stopped the auto. The__54__saw his clothes and asked him whether he had money to pay the __55__.The labourer__56__his head and said,“No.”On hearing this,the driver __57__to take him. I remembered my own plight a few minutes earlier,and I told the driver to __58__him to sit with us,as I would pay his fare.
What a(n)__59__opportunity to pass on the family's act of kindness! That night, I felt a lightness in my heart,and I went to sleep__60__,filled with joy about what I had done. May this chain of kindness continue!
文章大意:本文是一篇记叙文。作者与朋友参加婚礼后遇到了一家好心人让他们搭便车,后来他们替一位没钱的劳工付了车费,从而把爱心传递了下去。
本¥文¥来$自$中$学%资源网

41.A.visiting B.expecting
C.waiting D.guessing
答案:C 根据第二段首句“We waited for an hour...”可知,选C项。
42.A.emptied B.gathered
C.promised D.passed
答案:D 根据下文的“none stopped”可知公共汽车经过了,但没有停。pass意为“经过”。误解分析:empty作形容词时意为“空的”,但作动词时意为“倒空”,显然不合逻辑。
43.A.hopeless B.puzzled
C.tired D.angry
答案:A 因为等了一个小时了,很多车经过但都没有停,因此“我们变得绝望了”。hopeless意为“绝望的,没有希望的”。
44.A.noon  B.morning
C.night D.afternoon
答案:C 根据第一段中的“at night”可知,该题选C项。
45.A.appear B.stay 内容来自zxzyw.cn
C.rest D.work
答案:D 根据上文的“...because it was a weekday”可知,第二天需要工作。
46.A.joined B.attended
C.held D.observed
答案:B 根据下文的“the same wedding...”可知,此处表示参加同一个婚礼。参加婚礼要用attend。误解分析:易误选A。join指参加某个组织并成为其中的一员。
47.A.hoping B.sensing
C.remembering  D.insisting
答案:B 从下文的they stopped...可知,他们是察觉出我们正在等车才停下车的。
48.A.means B.changes
C.ideas D.choices
答案:A 根据第一段中的“...we were waiting for a bus to go back home.”可知,我们正等着交通工具。means of transport意为“交通工具”。
49.A.warning B.hand
C.help D.lift
中学资源网,完全免费的中学资源网站

答案:D 根据上文的“they stopped...”可知,此处表示“让我们搭便车”。短语give sb.a lift意为“让某人搭便车”。
50.A.stressful  B.kind
C.grateful D.lucky
答案:C 根据上文的“I was strongly affected by their kindness”可知,此处应是表达“感激”之情。grateful意为“感激的,感谢的”。
51.A.paused B.dropped
C.threw D.helped
答案:B 从上文可知,参加同一个婚礼的一家人让我们搭便车。并且根据上文的“When we reached our town”可知,这家人让我们在最近的地点下车。动词drop意为“让某人下车”。
52.A.parked B.repaired
C.bought  D.changed
答案:A 此处应表示“我们停放自行车的地方”。动词park意为“停车”。
53.A.average B.increase
C.spot D.way

本¥文¥来$自$中$学%资源网


答案:D 根据下文的“...a labourer stopped the auto.”可知,此处应是“在路上”。
54.A.passenger B.driver
C.conductor D.owner
答案:B 从上文的“a shared auto”以及下文的“...and I told the driver...”可知,应该选B项。
55.A.price B.salary
C.fare D.dollar
答案:C 根据倒数第二段中的“...as I would pay his fare.”可知,该题选C项。fare意为“车费”。
56.A.shook B.nodded
C.raised  D.buried
答案:A 根据下文的“...and said,‘No.’可知,应该选A项。shake one's head摇头。
57.A.offered B.refused
C.ordered D.planned
答案:B 根据下文的“I remembered my own plight a few minutes earlier,and I told the driver...”可知,司机拒绝让他乘车。
中学资源网,完全免费的中学资源网站

58.A.advise B.forbid
C.encourage D.allow
答案:D 根据下文的“...as I would pay his fare.”可知,此处表示“我告诉司机允许他和我们坐在一起”。allow sb.to do sth.允许某人做某事。
59.A.immediate B.terrible
C.luck D.funny
答案:A 根据上文的“I remembered my own plight a few minutes earlier”以及下文的“...to pass on the family’s act of kindness!”可知,表示这个传递家庭友好行为的机会是即刻的。immediate意为“立即的,直接的”。
60.A.tightly B.fast
C.happily D.firmly
答案:C 根据下文的“filled with joy”可知,该题选C项。happily,高兴地。
第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
“If you're talking to me in a noisy restaurant and my nerve system is good at locking onto the sound of your voice, I__61__understand what you say better.” zxzyw.cn
The research at Northwestern University shows that __62__(play) a musical instrument is good for your brain. And the brain remembers how to “lock onto” the important sounds, __63__ ,our ears may not work as well as we age, and that helps us to hear better.
A scientist, living in France twenty years ago,__64__(write) about what he called the “Mozart Effect”.He said that__65__could be helpful to the brain when listening to the classical music of Mozart.Some researchers said that Mozart's music would make you much__66__(smart), or even have some health disorders __67__(cure). Others said that there was nothing special about Mozart's music. Any kind of high energy music would work. So if the cost of a musical instrument or music lessons is too costly, can we get__68__same brain experience just by listening?
Usually people have teachers, or they can teach themselves music.__69__, the point is that they're actively playing a musical instrument and engaging in making music instead__70__listening to music passively. zxzyw.cn,中学资源网
61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______
答案:
61.can 考查情态动词。句意:我能更好地理解你所说的。
62.playing 考查动名词。此处为动名词作主语。
63.although/though 考查连词。句意:尽管随着年龄的增长,我们的耳朵工作不是那么好。
64.wrote 考查时态。根据时间状语twenty years ago可知,用一般过去时。
65.it 考查代词。指代前面的the“Mozart Effect”。
66.smarter 考查比较级。句意:……莫扎特的音乐能使你更聪明。
67.cured 考查非谓语动词。句意:甚至会让一些健康问题得到治愈。have sth. done请或让别人做某事,用过去分词作宾语补足语。
68.the 考查冠词。same前必须与the连用。
69.However 考查副词。前后内容表示语意上的转折,且有逗号与句子其他内容隔开,故用however。

内容来自z@x@z@y@w.cn


70.of 考查介词。instead of“代替,而不是”。
第四部分:写作(满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)。并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1 每处错误及其修改均仅限一词;
2 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。
My father took me out camping for the first time when I was seven. He wanted teach me about animals, insects and trees. My uncles all come along with bows and arrows for hunting.
One evening at sunset, we sat by the fire, have our barbecue. Just then a bird was flying over us. My uncles immediate jumped up and shot their arrows on the bird. Neither of the arrows hit the target. Suddenly the arrows was flying down at us from the sky—they were looked like rain! We ran to escape but fortunately no one was injured. 内容来自zxzyw.cn
That day I didn't learn much about animals, insects or trees, but I learnt a impressive lesson about gravity!
答案:
My father took me out camping for the first time when I was seven. He wanted ∧to teach me about animals, insects and trees. My uncles all comecame along with bows and arrows for hunting.
One evening at sunset, we sat by the fire, havehaving our barbecue. Just then a bird was flying over us. My uncles immediateimmediately jumped up and shot their arrows onat the bird. NeitherNone of the arrows hit the target. Suddenly the arrows waswere flying down at us from the sky—they were looked删除were或looked like rain! We ran to escape butand fortunately no one was injured.
That day I didn't learn much about animals, insects or trees, but I learnt aan impressive lesson about gravity!
第二节:书面表达(满分25分)
目前,一些诸如GG,MM,Xia Mi等网络语言在青少年中极为盛行,并且出现在家庭作业报告甚至全国入学考试的作文中。请你以“Should Internet Slang Be Prohibted(禁止)?”为题,根据下表内容用英语写一篇短文,并谈谈你自己的看法。 copyright zxzyw.cn
一些同学认为 网络语言生动、时尚,充满幽默与智慧。使网上聊天更快捷。
另一些同学认为 网络语言缺乏思想性,没有被大部分人理解、接受。过多地使用使人不解,甚至误解。
你的看法 ……
注意:1.词数:100左右;
2.参考词汇:生动的vivid智慧intelligence
 Should Internet Slang Be Prohibited?
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
参考范文:
 Should Internet Slang Be Prohibited?
At present, Internet slang, such as “GG, MM, Xia Mi”,has become popular among the teenagers. zxzyw.cn
There are different opinions on Internet slang. Some students think Internet slang is vivid, fashionable and full of humor and intelligence. Besides,it makes chatting on the Internet quicker. However, some other students think Internet slang lacks depth of thought and is too simple. Also, it is hard to understand and not accepted by most people. The words sometimes might make people confused,even resulting in misunderstanding.
 Every coin has two sides. In my opinion, living in the information age, if we don't know the Internet slang, we seem to fall behind the times. It will be OK as long as these terms are used correctly in proper situations. 中学资源网,完全免费的中学资源网站

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片