中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 高一 >

2016高二英语必修五综合测试题5 Unit 5 First aid人教版带答案

时间:2018-01-07 15:49来源:未知 作者:admin 点击:
核心导读: 综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。 综合测试题 时间:1
核心导读:综合测试题时间:120分钟,满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。

综合测试题
时间:120分钟,满分:150分
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What does the man mean?
A.His bike has been lent to someone else.
B.The woman can use his bike today.
C.The woman can use his bike as long as she likes.
2.How long does the match last?

内容来自zxzyw.cn

A.For one hour.
B.For an hour and a half.
C.For one hour and forty-five minutes.
3.What does the woman mean?
A.People in her country have a lot in common with the French.
B.People in her country don't put the bread on the table.
C.People in her country don't often eat bread.
4.What's the possible relationship between the two speakers?
A.Teacher and student.
B.Doctor and patient.
C.Mother and son.
5.What's the weather like today?
A.Cold.   B.Cool. 
C.Hot.
第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

听第6段材料,回答第6至7题。
6.What's wrong with the woman?
A.Her throat aches.
B.Her head aches.
C.She has got a fever.
7.Who is Lin Fang?
A.The woman's classmate.
B.The woman's roommate.
C.The woman's student.
听第7段材料,回答第8至10题。
8.What did the man do during the vacation?
A.He went camping in California.
B.He visited his classmates in California.
C.He worked in California.
9.Who are the two young men in that picture?
A.Teachers.
B.Travelers.
C.The man's old friends.
内容来自z@x@z@y@w.cn

10.How did the man feel when he was in California?
A.Cold. B.Warm.
C.Hot.
听第8段材料,回答第11至13题。
11.Where are the two speakers now?
A.On the street.
B.In front of a computer.
C.In a store.
12.What do we learn about the woman from the conversation?
A.She has never shopped on the Internet before.
B.She doesn't think it's a good idea to shop on the Internet.
C.She also wants to buy a pair of new shoes.
13.What will the man do next?
A.Go out with the woman.
B.Show the woman how to shop on the Internet.
C.Buy some other things on the Internet.
内容来自z@x@z@y@w.cn

听第9段材料,回答第14至17题。
14.Where is the man's brother now?
A.In New York.
B.In California.
C.In Washington.
15.Why hasn't the woman seen the man recently?
A.Because the man was not in the city.
B.Because the woman went traveling.
C.Because they were too busy.
16.What will the man do in the summer?
A.Travel abroad.
B.Travel with his brother.
C.Go to visit his brother.
17.What does the man think of camping at first?
A.He thinks he can camp anywhere he likes.
B.He thinks camping is very expensive.
C.He thinks it's convenient to camp at the camp ground. 本文来自中学资源网
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What's the first step in making a new shoe?
A.Testing several pairs.
B.Designing a shoe model.
C.Entering a design plan into a computer.
19.According to the passage, what do all sport shoes have in common?
A.They are all very expensive.
B.They are all made to help people save energy when playing sports.
C.They are all designed to help people's feet feel comfortable when playing sports.
20.Which sport is NOT mentioned by the speaker?
A.Marathon.
B.Basketball.
C.Tennis.
答案:1-5 BBBAC 6-10 ABABC 11-15 BABCA 16-20 BACCB
听力原文
本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网

Text 1
W:Could I borrow your bike, Kevin?
M:Of course you can, Sally, but it should be returned by this evening.
Text 2
W:Does the match start at 6:00 or 6:15?
M:It starts at 6:30 and ends at 8:00.
Text 3
M:In France,you should put your bread on the table instead of on your plate.
W:That's different from our customs here.
Text 4
W:Jack, why didn't you finish your homework?
M:Sorry,Mrs Black. I was ill last night. I didn't feel like doing anything.
W:Did you go to see a doctor?
M:No. My mother gave me some pills.
Text 5
W:It's burning hot. My back is wet. I don't feel like walking any longer.
zxzyw.cn,中学资源网

M:Do you want to take a taxi?
W:I'd like to, but we don't have much money left.How about taking a bus?
M:OK. There is a bus stop over there.
Text 6
W:My throat is burning. I feel terrible.
M:What did you eat at noon?
W:Some very spicy food. Lin Fang's mother came to visit her from China. She cooked some traditional Chinese food.
M:Did you eat with them?
W:Yes. Lin Fang and I live in the same room. They invited me to have lunch. I had never eaten such hot food before.
M:I'm afraid you should go and see a doctor.
Text 7
W:When did you take the pictures?
M:I went camping with my classmates during the vacation. I took the pictures with them when we were in California.

zxzyw.cn,中学资源网


W:Are these two young men also your classmates?
M:Let me have a look.Oh,no. They were travelers.
W:Why did you want to take pictures with them?
M:We spent time together one night. We had a good time that night. So the next day when they were leaving, they decided to take a picture with me.
W:You must have had a good time.
M:Sure. But it was too hot.
Text 8
W:What are you doing here?
M:I'm buying a pair of shoes.
W:On the computer?
M:Yeah,I like shopping on the Internet.
W:Oh, yeah?
M:Sure! Internet shopping is great because it's easy to compare prices. You can save a lot of money.As a matter of fact, I started shopping on the Internet two years ago. I bought my sunglasses, trousers, T-shirts ,books and many other things on the Internet. zxzyw.cn,中学资源网
W:It seems you can buy anything you want on the Internet.
M:Yeah. almost. And it's a lot easier than shopping in the stores. You don't have to leave your home.They will send the goods to you.
W:That's really convenient. I should have a try, too.
M:Yeah,It's very easy. I'll show you.
Text 9
W:Hi ,John. I haven't seen you for a few weeks.
M:Oh, hi, Mary. I have been in New York. I just came back to California the other day.
W:Are you leaving soon?
M:No. My brother is coming from Washington for a visit this summer. So I will stay here before he comes.
W:Do you have any plans?
M:We'd like to enjoy the scenery in the country. But traveling is so expensive. 本¥文¥来$自$中$学%资源网
W:Have you thought about camping? I think you'd really like it.
M:What a good idea! We can drive until we find a nice spot and camp wherever we like.
W:Well, not exactly. You cannot camp wherever you like. You can just camp at a camp ground.
M:But that takes all the fun out of it.
W:Not really. Besides, you'll find it easier and more convenient to live at a camp ground because you can take a shower or buy some food there. It's a good way to make new friends, too.
M:Sounds great! I have to go now. I'll talk to you about this again tomorrow.
Text 10
When you run, you put force that is equal to putting three times your body weight on your feet. The human foot contains twenty muscles. This means that they can be injured when you run.
Most sports have some kind of running or jumping, so experts at many shoe companies work hard to design good sports shoes. First, a designer enters a plan for a shoe into a computer. Engineers then improve upon the design. Second, a computer designs a model for the shoe. Then a few pairs are made.

中学资源网,完全免费的中学资源网站


Different kinds of sport shoes are made for different uses. Some are made to help marathon runners to save energy during a race. Some are made for the stop-and-go moves of tennis players. But all sport shoes help people's feet feel comfortable during sports. Today, nearly every sport has its own special shoes designed for just the kind of running that sport requires.
第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Electric Shocks Can Be Fatal
Government statistics recently showed that in the UK, more than 3 000 people a year experience electric shocks in their home. A smaller number of people are killed after they contact with power lines outside the home. Electric shocks can cause a person's heart or breathing to stop, can also cause burns and are potentially fatal. It is essential for people to learn basic first aid techniques to deal with such emergencies.
本文来自中学资源网

What to do?
●If you are the first person to reach someone who has had an electric shock, don't touch him/her!
●If they are still holding the appliance (家用电器) that has given them shock (e.g. a hair dryer), unplug it or turn off the power at its source. Under no circumstances will you try to move the appliance with your hand!
●If you can't turn off the power, use a piece of wood, like a broom handle or a chair, to separate the victim from the appliance or the power source. You may even be able to do this with a folded newspaper.
●The victim must remain lying down. If they are unconscious, victims should be placed on their side. But they should not be moved if there is a possibility of neck or spine injuries unless it is absolutely necessary.
●It is essential to maintain the victim's body heat, so make sure you cover him or her with a blanket before you do anything else.If the victim is not breathing, apply mouth-to-mouth resuscitation (人工呼吸).Keep the victim's head low until professional help arrives.

zxzyw.cn,中学资源网


●If the electric shock has been caused by an external power line, the dangers to the victim and to anybody providing first aid are much greater.
21.What kind of passage is it?
A.An advertisement.
B.A horror story.
C.A news report.
D.First aid emergency advice.
答案:D 通读全文可知,文章用大量篇幅向读者介绍对触电的人该如何进行急救,故这是一篇有关急救建议的文章。
22.The underlined sentence “Under no circumstances will you try to move the appliance with your hand!” implies that ________.
A.you should move the appliance that caused it
B.you should pick up the appliance and turn off the electricity
C.it is very dangerous to touch the appliance with your hands
D.it is unnecessary to unplug the appliance with your hands zxzyw.cn,中学资源网
答案:C 该句将否定词no提前,构成了倒装语序,意为“任何情况下都不要用手将家用电器移开”,可见用手触碰触电者所持的家用电器是很危险的,故选C项。
23.When a person has got an electric shock, you should ________.
A.separate the victim from the appliance and let him sit up
B.keep the victim warm and help him breathe again
C.move the victim onto his side if he has got neck injuries
D.keep the victim's head high until professional help arrives
答案:B 由倒数第二段可知,要保持触电者的体温,同时要帮助他恢复呼吸,故选B项。由倒数第三段首句可知,应使触电者躺下而不是坐起来,排除A项;由倒数第三段末句可知,若触电者颈部受伤了,不应挪动他,排除C项;由倒数第二段末句可知,应将触电者的头部放低而不是抬高,排除D项。
B
Being the youngest child has advantages and disadvantages. On the one hand, babies are spoiled and often get away with behavior that other family members can't. On the other hand, many youngest children feel that they never quite measure up to their more experienced and successful siblings(兄弟姐妹). To borrow a phrase from a famous comedian,they get no respect. 本文来自中学资源网
Some parents look on their youngest child as their last chance to do everything right, so the youngest may feel great performance pressure,similar to a firstborn. Other parents will never allow their last child to be unhappy, ever. In most families,however,the parent shave more experience and are more likely to give them more freedom on such is sues as developmental milestones, toilet training,dating,and so on. They are more confident that things will work out for the best, and their relationship with their lastborn is less intense than that with the older children.
Having some distance in their relationship with their parents can give the lastborn freedom to explore new ideas and new places, but if it is too great, the youngest children may feel disconnected,as though they don't belong to the family.
Since lastborns are seldom the strongest or most capable during childhood, they often carve out a place for themselves by being clever and charming. Within the family, they know how to get along well with their siblings. They may become peacekeepers, but they're also able to cause much trouble when it serves their purposes. Playing the “baby card” also allows them to avoid punishment for wrongdoing, for example, breaking a sibling's toy.

内容来自zxzyw.cn


Only with such a full understanding can you,as a parent, help your “baby” develop into a fully grown-up person.
文章大意:文章主要讲的是家庭教育的问题。作为一个家庭里最小的孩子有利也有弊。一方面,他们被父母宠爱着;另一方面,他们觉得自己做得没有哥哥姐姐好。
24.What may dissatisfy the youngest child in the family?
A.Being given too much pressure by the parents.
B.Being looked down upon by the other family members.
C.Not getting along well with their siblings.
D.Feeling that they fail to do as well as their siblings.
答案:D 细节理解题。根据第一段“...many youngest children feel that they never quite measure up to their more experienced and successful siblings”可知,家里最小的孩子会觉得自己表现得没有哥哥姐姐好,故选D。
25.In most families, the youngest child________.
本文来自中学资源网

A. is expected to realize their parents' unfinished dreams
B.lives a life of less pressure from their parents
C.is often ignored and forgotten by their parents
D.doesn't like to get close to his/her parents
答案:B 细节理解题。根据第二段:“In most families,however,the parent shave more experience and are more likely to give them more freedom on such is sues as...”可知,在大多数家庭,父母给他们最小的孩子更多的自由,故选B。
26.Which of the following characteristics may NOT appear in the lastborn during their childhood?
A.Strong-minded.
B.Attractive.
C.Sociable.
D.Troublesome.
答案:A 推理判断题。根据第四段“Since lastborns are seldom the strongest or most capable during childhood, they often carve out a place for themselves by being clever and charming. Within the family,they know how to get along well with their siblings...but they're also able to cause much trouble”可知,家里最小的孩子在孩童时期很少是最强大的,他们总是伺机展示他们的聪明和魅力,他们有着很好的社交能力,与兄弟姐妹相处融洽;但是他们也会制造麻烦,因此B、C、D三项不符合题意,故选A。 中学资源网,完全免费的中学资源网站
27.By talking about the characteristics of the youngest child, this passage________.
A.gives parents some help in bringing up the youngest child
B.reminds parents to give the youngest child extra care
C.shows it is hard for the youngest child to succeed
D.calls on parents to treat the youngest child fairly
答案:A 主旨大意题。根据最后一段“Only with such a full understanding can you,as a parent, help your ‘baby’ develop into a fully grown-up person.”可知,作者写这篇文章的目的是帮助父母了解自己最小的孩子,从而能够正确地引导孩子的成长。故选A。
C
When I told my father that I was moving to Des Moines, Iowa, he told me about the only time he had been there. It was in the 1930s, when he was an editor of the literary magazine of Southern Methodist University(SMU)in Dallas, Texas. He also worked as a professor at SMU, and there was a girl student in his class who suffered from a serious back disease. She couldn't afford the operation because her family was poor.

zxzyw.cn,中学资源网


 Her mother ran a boardinghouse in Galveston, a seaside town near Houston, Texas. She was cleaning out the attic(阁楼)one day when she came across an old dusty manuscript(手稿). On its top page were the words, “By O. Henry”. It was a nice story, and she sent it to her daughter at SMU, who showed it to my father. My father had never read the story before, but it sounded like O. Henry, and he knew that O. Henry had once lived in Houston. So it was possible that the famous author had gone to the beach and stayed in the Galveston boardinghouse, and had written the story there and left the manuscript behind by accident. My father visited an O. Henry expert at Columbia University in New York, who authenticated the story as O. Henry's.
 My father then set out to sell it. Eventually, he found himself in Des Moines, meeting with Gardner Cowles, a top editor at the Des Moines Register. Cowles loves the story and bought it on the spot. My father took the money to the girl. It was just enough for her to have the operation she so desperately needed.

copyright zxzyw.cn


 My father never told me what the O. Henry story was about. But I doubt that it could have been better than his own story.
文章大意:本文为记叙文。讲述父亲的一个学生偶然获得欧亨利的手稿,父亲几经努力帮助她卖掉,为学生筹集来动手术的费用。
28.Who found the O. Henry's manuscript?
A.The girl's mother.
B.The author's father.
C.The girl.
D.The author.
答案: A  细节理解题。由第二段中第二句找到答案出处“She was cleaning out the attic one day when she came across an old dusty manuscript”,可知女孩的母亲在打扫阁楼时偶然发现了这份手稿。
29.Which of the following might explain the fact that the manuscript was found in the attic?
A.O. Henry once worked in Houston.
B.O. Henry once stayed in Galveston.

内容来自z@x@z@y@w.cn


C.O. Henry once moved to Des Moines.
D.O. Henry once taught at SMU.
答案:B  细节理解题。由第二段 So it was possible that the famous author had gone to the beach and stayed in the Galveston boardinghouse,可知这位作家在Galveston居住过。
30.The underlined word “authenticated” in Paragraph 2 probably means ________.
A.named       B.treated
C.proved D.described
答案:C  词义猜测题。根据上下文语意,可知作者父亲在大学找到欧亨利研究专家,那位专家帮父亲确认手稿是欧亨利本人的,所以答案应为prove证明。name命名;treat对待;describe描述。
31.According to the text, why did the author's father go to Des Moines?
A.To sell the O. Henry story.
B.To meet the author himself.
C.To talk with the O. Henry expert. 内容来自zxzyw.cn
D.To give money to the girl.
答案:A  细节理解题。根据题目关键词可定位到文章第三段第一、二句话My father then set out to sell it. Eventually, he found himself in Des Moines可知答案为A。
D
(2015•福建)
Food festivals around the world
Stilton Cheese Rolling
May Day is a traditional day for celebrations, but the 2,000 English villagers of Stilton must be the only people in the world who include these rolling in their annual plans. Teams of four,dressed in a variety of strange and funny clothes, roll a complete cheese along a 50-metre course. On the way, they must not kick or throw their cheese, or go into their competitors' lane. Competition is fierce and the chief prize is a complete Stilton cheese weighing about four kilos (disappointingly, but understandably the cheeses used in the race are wooden ones). All the competitors are served with beer or port wine, the traditional accompaniment for Stilton cheese.

zxzyw.cn,中学资源网


Fiery Foods Festival—The Hottest Festival on Earth
Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico. They come from as far away as Australia, the Caribbean and China, but they all share a common addiction—food that is not just spicy,but hot enough to make your mouth burn, your head spin and your eyes water. Their destination is the Fiery Eood and BBQ Festival which is held over a period of three days every March. You might like to try a chocolate-covered habanero pepper—officially the hottest pepper in the world-or any one of the thousands of products that are on show. But one thing's for sure—if you don't like the feeling of a burning tongue, this festival isn't for you!
La Tomatina—The World's Biggest Food Fight
On the last Wednesday of every August, the Spanish town of Bunol hosts La Tomatina—the world's largest food fight. A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week's events. The early morning sees the arrival of large trucks with tomatoes—official fight-starters get things going by casting tomatoes at the crowd.
中学资源网,完全免费的中学资源网站

The battle lasts little more than half an hour, in which time around 50,000 kilograms of tomatoes have been thrown at anyone or anything that moves, runs, or fights back. Then everyone heads down to the river to make friends again—and for a much-needed wash!
文章大意:本文是一篇说明文,分别讲述了英国、新墨西哥以及巴西的几个关于食物的传统节日。
32.In the Stilton cheese rolling competition, competitors on each team must ________.
A.wear various formal clothes
B.roll a wooden cheese in their own lane
C.kick or throw their cheese
D.use a real cheese weighing about four kilos
答案:B 细节理解题。根据第一段第二句Teams of four,dressed in a variety of strange and funny clothes, roll a complete cheese along a 50-metre course.可以知道,四个队伍,穿着滑稽搞笑的服装,在50米的路程中卷一个完整的奶酪。以及后面倒数第二句括号里面的内容,but understandably the cheeses used in the race are wooden ones,这个奶酪是木头的。故选B。 中学资源网,完全免费的中学资源网站
33.Where is the Fiery Food and BBQ Festival held?
A.In New Mexico. B.In the Caribbean.
C.In Australia. D.In China.
答案:A 细节理解题。根据第二段第一句Every year more than 10,000 people head for the city of Albuquerque, New Mexico.可以知道这是在新墨西哥发生的事情,从段落中第三句Their destination is the Fiery Eood and BBQ Festival可以知道人们到新墨西哥是为了参加Fiery food festival。故选A。
34.The celebration of La Tomatina lasts ________.
A.three days B.seven days
C.less than three days D.more than seven days
答案:B 细节理解题。根据文章第三段第二句A week-long celebration leads up to an exciting tomato battle as the highlight of the week's events.可以知道,西红柿大战这个西班牙的节日的持续时间是一周,故选B。
35.Which of the following is TRUE according to the passage? 本¥文¥来$自$中$学%资源网
A.The chief prize for the Stilton cheese rolling competition is beer or port wine.
B.More than 10,000 Chinese take part in the Fiery Food and BBQ Festival.
C.Thousands of spicy foods are on show in the Fiery Food and BBQ Festival.
D.An exciting tomato battle takes place at the beginning of La Tomatina.
答案:C 细节理解题。根据文章第二段倒数第二个破折号后面的文字or any one of the thousands of products that are on show.可以知道你可以任意品尝展出的上千种的食物。故选C。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Doctors say anger can be an extremely damaging emotion, unless you learn how to deal with it. They warn that anger can lead to heart disease, stomach problems, headaches, emotional problems and possibly cancer. 本¥文¥来$自$中$学%资源网
__36__Some people express anger openly in a calm and reasonable way. Others burst with anger, and scream and yell. But other people keep their anger inside. They cannot or will not express it. This is called repressing anger.
For years many doctors thought that repressing anger was more dangerous to a person's health than expressing it. They said that when a person is angry, the brain releases the same hormones (荷尔蒙). They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood, etc. __37__
Some doctors say that both repressing and expressing anger can be dangerous. They believe that those who express anger violently may be more likely to develop heart disease, and they believe that those who keep anger inside may face a greater danger of high blood pressure.
__38__ They say the first step is to admit that you are angry and to recognize the real cause of the anger, then decide if the cause is serious enough to get angry about. If it is, they say, “__39__ Wait until your anger has cooled down and you are able to express yourself calmly and reasonably.” 内容来自z@x@z@y@w.cn
Doctors say that a good way to deal with anger is to find humor in the situation that has made you angry. __40__
A.They say that laughter is much healthier than anger.
B.Expressing anger violently is more harmful than repressing it.
C.Doctors say the solution is learning how to deal with anger.
D.Anger may cause you a cancer.
E.Do not express your anger while angry.
F.Anger is a normal emotion that we all feel from time to time.
G.In general the person feels excited and ready to act.
答案:36.F 根据关键词express anger及本段的段落大意可知。
37. G 本句就是“They speed the heart rate, raise blood pressure, or sugar into the blood,ect”的结果,符合上下文逻辑顺序。
38.C 本句位于句首,一般是对下文的总结,因为下文讲的是如何处理anger的问题,故选C,关键词是solution。 本¥文¥来$自$中$学%资源网
39.E 关键词是:do not express和下文中的until your anger has cooled down。
40.A 关键词是上文中的humor和选项中的laughter。
第三部分:英语知识运用(共两节;满分45分)
第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D),选出最佳选项。
An old man was busy picking fish from the shore and throwing them back into the sea. A young man __41__this and said,“For the past two hours you are throwing__42__into the sea. But there are so many around. Are you sure you can __43__make a difference to all of them?”
 The old man smiled, __44__ yet another fish, threw it into the sea and said,“I have made some effect on this fish.”
__45__encourage yourself and encourage others. Let this be your lifelong __46__and important duty. Firmly believe in them. Life will have meaningful __47__with such a purpose you will have no time to be unhappy or sad. The __48__ of encouraging yourself and others will be great source of __49__. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
“But I am so__50__.Can I make a difference to the world?” the young man asked.
 “As an old saying goes,‘What a ___51__lamp can do,the great Sun cannot;it can shine in the night.’ ”the old man said.
“Yes,it__52__me of an incident. A pilot while__53__realized that he lost direction. It was dark and__54__for him to land. The fuel was running out. There was a great__55__.Suddenly he could see a heavy truck on the highway; its headlight beam helped him to__56__the path of the highway.Using the highway as the runway,he landed. He said to himself,‘I am sure the truck driver would not have__57__ that the truck's headlights__58__many lives.’” the young man said.
“In the same way we may not know how we can be __59__to others. What is important is our intention to help.”the old man said __60__.
文章大意:我们每个人都是一个奇迹,鼓励能激发我们的潜力并且使我们创造奇迹,我们很可能会在不经意中发挥作用、影响别人。 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
41.A.completed       B.observed
C.understood D.promised
答案:B 从下文的语境可知,这里应该是说那个年轻人观察到那个老人的行为,所以答案选B项,A项为“完成”、C项为“理解”、D项为“答应”都不符合题意。
42.A.fishes B.nets
C.stones  D.sands
答案:A 根据第一句可知,这位老人正在把鱼扔回海里面。
43.A.actually B.correctly
C.easily D.quickly
答案:A 从sure一词可知,年轻人是想问那老人他那样做对所有的鱼确实有影响吗?
44.A.gave away B.picked up
C.worked on D.played with
答案:B 文章第一句在就出现了picking一词的提示,此处是说老人笑了笑,又拾起一条鱼扔到海里面。
45.A.Never B.Recently 中学资源网,完全免费的中学资源网站
C.Always D.Sometimes
答案:C 这是一个祈使句,老人建议年轻人总是要鼓励自己和别人,让这个成为终身的梦想和重要责任。
46.A.journey B.dream
C.study D.habit
答案:B 该空后面的and表并列关系,因此该空所填的词语应该与important duty一致,所以要表达的意思应该是:毕生的梦想。
47.A.goal  B.ending
C.experience D.result
答案:A 老人给年轻人提出人生的梦想和重要责任,以及下文的“purpose”也提示,这里是指人生目标。
48.A.decision B.behavior
C.support  D.result
答案:B 结合该空后面含有of的介词短语判断,此空应该选择B项,这是一种行为:即老人这样做和这样说是给自己和别人以鼓励。
49.A.income B.energy
C.pleasure D.information
本文来自中学资源网

答案:C 上一句提到没有不开心和伤心的时间,也就是说人生有很多欢乐。
50.A.unattractive B.unusual
C.uncomfortable D.unimportant
答案:D 这是年轻人听完老人上述话之后的另一个疑问,根据该空后面的问句内容可知,年轻人仍然认为自己是微不足道的。
51.A.little B.bright
C.electrical D.warning
答案:A 从下文的the great Sun cannot可知此处表示对比,所以用little,也就是great的反义词。这里表达的意思是:一盏小小的灯能照亮黑夜,而大大的太阳却不行。
52.A.reminded B.warned
C.charged  D.complained
答案:A 老人的一番话使年轻人想到另一个故事,所以这里用短语remind sb.of sth.。
53.A.sleeping  B.walking
C.flying D.fishing
答案:C 根据第54空后面的to land一词可知有位飞行员在开飞机飞行时发现自己迷失了方向。 zxzyw.cn,中学资源网
54.A.regular B.necessary
C.quick D.difficult
答案:D 这里说到“It was dark”以及下一句说到燃料要用尽了,由此可知飞机很难着陆,所以答案选D项。
55.A.damage B.danger
C.surprise D.failure
答案:B 飞行员觉得着陆很难而且燃料快要用完了,所以这里是说出现了重大的险情。
56.A.drive B.occupy
C.recognize D.design
答案:C 这里是说那飞行员借助卡车的车头灯辨认出路,然后把高速公路当跑道着陆。
57.A.hoped B.realized
C.declared D.cared
答案:B 四个选项中只有B项后符合逻辑,结合第56空及句意可知飞行员靠车头灯辨认道路,此处是指他没有想到微不足道的车头灯拯救了很多人的生命。
58.A.saved B.guided

zxzyw.cn


C.lost D.represented
答案:A 这里是说卡车司机没有意识到他卡车的车头灯挽救了很多人的生命。
59.A.hopeful B.painful
C.forgetful D.helpful
答案:D 从下文“help”的提示可知答案选D项。
60.A.proudly B.happily
C.secretly D.calmly
答案:B 老人听到年轻人所说的话,深知他已经明白了道理,所以应该是很开心地说这番话。
第二节:(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
Do you have sleeping problems? Then these tips may help you fall asleep fast.
Set aside the thought__61__you have to fall asleep. The more you think about it,the more you can't sleep.
The foods you eat also play __62__ important part. Avoid eating foods like chocolates, or drinking coffee, tea or energydrinks. If you have to, then have them in the morning and never in the afternoon,__63__(especial) before going to bed. Don't eat too much at night. A full stomach will make you more difficult__64__(fall ) asleep because your body is working more time to digest the food you eat. zxzyw.cn
Make a __65__(fix)time when to go to bed. For example,by 9 o'clock in the evening you should already be in bed. Do this even if you're not sleepy yet. Once you do this, gradually you__66__(see)that you feel__67__(sleep)when it's 9 o'clock.
Make your room comfortable for sleeping. You should also take note that the sleeping environment also__68__(affect) your sleep. It must be in the room__69__it's not noisy. Otherwise, you will find __70__difficult to fall asleep again after waking up.
61.______ 62.______ 63.______ 64.______ 65.______
66.______ 67.______ 68.______ 69.______ 70.______
文章大意:你的睡眠是否存在问题?文章介绍了几种有助于快速进入睡眠的方法。
答案:
61.that 考查连接词。设空处引导同位语从句,对thought进行解释说明,从句中不缺少成分,故用that引导。
62.an 考查冠词。play an important part意为“起重要作用,扮演重要角色”。句意:你所吃的食物也起重要作用。 copyright zxzyw.cn
63.especially 考查副词。especially为副词,意为“尤其,特别”,符合语境。especial为形容词。
64.to fall  考查非谓语动词。句意:吃饱后的肚子会使你更难入睡,因为你的身体需要更多的时间来消化所吃的东西。“形容词+不定式”结构在句中作宾语补足语。
65.fixed  考查形容词。设空处作定语修饰time,fixed意为“固定的,确定的”,符合语境。
66.will see 考查动词时态。根据语境可知,see为将来的动作,故用一般将来时态。
67.sleepy 考查形容词。feel为系动词,后接形容词,sleepy adj.困的。
68.affects 考查动词时态。句意:你也应该注意到,睡眠环境也会影响你的睡眠。根据语境可知此处用一般现在时,因为主语为第三人称单数,故填affects。
69.where 考查关系词。设空处引导定语从句,修饰先行词the room,从句中缺少地点状语,故用关系副词where。
70.it 考查代词。句意:否则的话,你就会发现在醒来后就很难再入睡了。设空处需要形式宾语,后面的不定式短语为真正的宾语,故用it。
内容来自zxzyw.cn

第四部分:写作(满分35分)
第一节:短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)。并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1 每处错误及其修改均仅限一词;
2 只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。
The book I'm reading of talks about afternoon tea in Britain. It is said to have started in the early 1800's. Have tea in the late afternoon provides a bridge between lunch and dinner, that might not be served until 8 o'clock at night. This custom soon becomes another meal of day. Interesting, it had a connection by the British porcelain(瓷器) industry. Tea in China was traditionally drank from cups without handles. When tea got popular in Britain, there was a crying need for good cup with handles to suit British habits. This made for the grow in the porcelain industry.

本¥文¥来$自$中$学%资源网


答案:
The book I'm reading of talks about afternoon tea in Britain. It is said to have started in the early 1800's. HaveHaving tea in the late afternoon provides a bridge between lunch and dinner, thatwhich might not be served until 8 o'clock at night. This custom soon becomesbecame another meal of ∧theday. InterestingInterestingly, it had a connection bywith/to the British porcelain(瓷器) industry. Tea in China was traditionally drankdrunk from cups without handles. When tea got popular in Britain, there was a crying need for good cupcups with handles to suit British habits. This made for the growgrowth in the porcelain industry.
第二节:书面表达(满分25分)
假如你是李夏。你看到美国留学生Sharon 在网上发帖,希望有人能帮助她提高普通话(Mandarin)水平,她可以教英语作为回报。请根据以下提示用英语给她写一封电子邮件。
1.表达给她提供帮助的意愿;
2.说明你能胜任辅导的理由;

copyright zxzyw.cn


3.给出讲好普通话的两点建议;
4.提出你学习英语的具体需求。
注意:
1.词数120左右,开头语已为你写好;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.文中不得透露个人姓名和学校名称。
Hi Sharon,
This is Li Xia.I learned from your post that you want to improve your Mandarin.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
Li Xia
答案:
Hi Sharon,
This is Li Xia.I learned from your post that you want to improve your Mandarin.I am quite interested in it.I think I'm fit for it.As a student, I have been learning Mandarin for many years.In addition,I am Chinese, which means Mandarin is a must for me to communicate with others in my daily life.So I'm quite confident that I can help you learn Mandarin.
zxzyw.cn,中学资源网

Learning Mandarin takes time, so if you want to learn it well,you should spend much time practicing Mandarin every day.As the saying goes, practice makes perfect.Besides, you can also read some books in Chinese,see some Chinese films and listen to some Chinese radio programmes.Speaking and listening are very important for language learning, by which you are sure to make great progress.
In your post, you say you can teach English as a reward.It is just what I want.I'm eager to improve my English.So, if you allow me to help you learn Mandarin, you can also help me improve my English.We can contact each other by video chat every night for half an hour in English and half an hour in Chinese, so that we can improve our oral speaking.
Hope for your early reply!
Yours Sincerely,
Li_Xia

内容来自z@x@z@y@w.cn

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片