中学资源网 - 完全免费的中学资源!

中学资源网

当前位置: 主页 > 英语 > 高一 >

2016年高二英语必修五专项练习2人教版附答案

时间:2018-01-07 15:48来源:未知 作者:admin 点击:
核心导读: 专项练习(二)Ⅰ.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(ⅰ)TipsonhowtosavemoneyItsimportantforyouteenagerstoknowhowtosavemoney.Youknowthatthemoneyyo 专项练习(二) Ⅰ.七选五 根据短文
核心导读:专项练习(二)Ⅰ.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(ⅰ)TipsonhowtosavemoneyIt'simportantforyouteenagerstoknowhowtosavemoney.Youknowthatthemoneyyo

专项练习(二)
Ⅰ.七选五
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(ⅰ)
Tips on how to save money
It's important for you teenagers to know how to save money. You know that the money you save can be for rainy days and be used to pay through your college education. If you think it's a difficult task and don't know how to do it, please do as the following.
__1__
My dad always tells me that if one doesn't respect money, it will never respect you. Hence,it's important that you keep a record of your daily expenses. Make it a habit to write down all that you have spent. And when you find out the total expenses at the end of the month, you will realize what you have spent more money in doing.__2__
Open a savings account. 本¥文¥来$自$中$学%资zxzyw.cn源网
Opening a savings account is a better way to save money.Youcansetagoal;say(for example), the money is for a new notebook or for college, and then save,until you have enough money to buy a notebook or until you go to college. __3__
Do not carry much cash.
Do you have the habit of not leaving a store without buying anything? The only way to stop that is carrying less money around with you. Go to the store with the minimum amount of money,which will not even help you buy a drink.__4__
Save the changes.
Save the changes that you get back. If you have gone to a shop to buy something and get back some changes, then do not spend them.__5__And you'll be surprised at the huge amount of money after days.
Follow these tips above, and thus you can save a lot of money. And surely, they'll help you to be more responsible in your life.
A. Keep a record of your daily expenses.
B. After a few days, you'll get rid of this habit.
C. Instead, you can save them in your piggy bank. 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
D. By that time, you will realize the importance of saving money.
E. Saving money builds your financial power and personal freedom.
F. Next month, you will automatically try and save more in that part.
G. Nowadays in the developed anddeveloping countries, people are all working for the sake of earning money.
1.____________ 2.____________ 3.____________
4.____________ 5.____________
文章大意:文章就如何攒钱这一问题提出一些建议。

copyright zxzyw.cn

答案:
1.A  根据“Hence, it's important that you keep a record of your daily expenses. ”可知这里的标题是记录你的日常开支。
2.F 根据“And when you find out the total expenses at the end of the month, you will realize what you have spent more money in doing. ”可知这里想说下个月,你会自动地在这一部分省钱。
3. D 根据“Opening a savings account is a better way to save money. You can set a goal; say (for example), the money is for a new notebook or for college, andthen save, until you have enough money to buy a notebook or until you go to college. ”可知这里想说到那个时候,你就会意识到攒钱的重要性了。
4.B 根据“Do you have the habit of not leaving a store without buying anything? The only way to stop that is carrying less money around with you.Go to the store with the minimum amount of money, which will not even help you buy a drink. ”可知这里想说几天以后,你就会去掉这个坏习惯。
5.C 根据“Save the changes that you get back. If you have gone to a shop to buy something and get back some changes,then do not spend them. ”和“And you'll be surprised at the huge amount of money after days. ”可知这里的意思是你可以把零钱存到你的小猪存钱罐里。 copyright zxzyw.cn
(ⅱ)
How to communicate better
Each of us must communicate with others in this world. Sometimes communication is easy and your behavior is in harmony with(与......协调一致)others.___1__ There are times when you are completely misunderstood. Therefore, it is really necessary to follow the tips below to increase your communication skills.
Nod your head.
People can think far faster than you can talk. If you want someone to agree with you, nod your head slightly up and down.___2__
Be respectful of space.
Everyone has a spatial (空间的) requirement.__3__Most people are not close talkers. Standing too close during conversations makes some people want to jump out of their skin(大吃一惊). Keep this in mind, especially if you've eaten garlic for lunch.
Smile.
Smiling will not only make you feel better, but also make whomever you are speaking with feel better.__4__This takes practice, but the benefits of learning how to eye smile can produce communication candy.
__5__
When you first meet someone,be sure to shake his hand firmly and look directly into his eyes with a smile. There is nothing worse than receiving a careless handshake from someone. Handshakes can tell you a lot about people.

zxzyw.cn,中学资源网


A. Smile with your eyes.
B. Have a firm handshake.
C. However, this is not always the case.
D. If you don't have anything good to say, say nothing.
E. Don't stand too close to someone that you are speaking with.
F.There are many ways that we can improve our communication skills.
G.This body language will encourage whomever you are speaking with to agree with you.
1.____________ 2.____________ 3.____________
4.____________ 5.____________
文章大意:本文提出了如何提高交流技巧的几点建议。
答案:
1.C 上句提到“有时交流很容易,你的行为与别人的一致”,空后提到“有时你完全被误解”,因此C项“然而,情况不总是这样”与上下句句意衔接。
2.G 上句提到“如果你想让别人同意你的观点,就上下轻轻地点头”,这样,“这种身势语会促使和你说话的任何人同意你说的话”,所以G项符合语境。
3.E 上句表明“每个人都有对空间的要求”.所以“不要和与你谈话的人站得太近”符合语境。
4.A 空后句首的this指代上句的内容,根据下句“learning how to eye smile”可知选择A项。
5.B 此句为小标题,根据下段内容可知标题应是“紧紧地与他人握手”。
中学资源网,完全免费的中学资源网站

Ⅱ.语法填空
阅读下面材料,在空白处填入适当内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
(ⅰ)
Many years ago, when I worked as a volunteer at Stanford Hospital, I got to know a little girl__1__(name) Liz who was suffering from a rare and serious disease. Her only chance of recovery appeared to be a blood transfusion(输血)__2__her 5-year-old brother,__3__had miraculously (奇迹般地) survived the same disease and had developed the antibodies (抗体) __4__(need) to fight the illness.
The doctor explained the situation to her little brother,and asked the boy if he would be __5__(please) to give his blood to his sister. I saw him hesitate for a moment before taking a deep breath and saying, “Yes, I'll do it __6__it cansaveLiz.”__7__thetransfusion progressed, he lay in bed next to his sister and smiled, as we all did, __8__(see) the color returning to her cheeks. Then his face grew pale and his smile faded. He looked up at the doctor and asked with a __9__(tremble) voice, “Will I start to die right away?” 本¥文¥来$自$中$学%资¥源¥网
Being young,theboyhad__10__(understand) the doctor; he thought he was going to have to give his sister all of his blood.
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:
1.named 过去分词作定语,相当于定语从句who was named...。
2.from 根据上下文应填介词from,指“从她弟弟身上输血给她”。
3.who 引导非限制性定语从句,在从句中作主语。
4.needed 过去分词作定语。need和antibodies之间为被动关系。
5.pleased 句意:医生问男孩是否愿意献血给他的姐姐。过去分词作表语。pleased“乐意的;高兴的”。
6. if 句意:如果(输血)能够挽救莉兹,我愿意这样做。
7.As 在这里是“随着”的意思。
8.seeing 现在分词作伴随状语。
9.trembling 现在分词作定语。a trembling voice“颤抖的声音”。
10.misunderstood 根据后文“他以为(he thought...)”,说明小男孩是误解了医生的意思。
(ⅱ)
If you visit London,you__1__(see) lots of cars, buses and bikes. It__2__(be) very cheap and quick to use a bike. When you take a bus,you have to wait__3__half an hour or so. What's more,the bus moves__4__(slow).The underground is quick but very expensive and often__5__(crowd). I used to travel to work by bus. I often arrived at work late__6__tired. Then a friend of mine suggested we__7__(go) to work together by bike. I followed him. Although we went slowly, yet we always arrived on time. Taking a bus took fifty minutes while__8__(ride) a bike took only half an hour. Now I love riding a bike to work. I've got__9__little more money now,so I feel much__10__(good).
zxzyw.cn,中学资源网

1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:
1.will see 以if引导的条件状语从句。主将从现。
2.is
3.for wait for“等待”,固定搭配。
4.slowly 副词修饰动词“moves”。
5.crowded crowded为形容词化的过去分词,表示“拥挤的”,与前边的expensive并列,作表语。
6.and and连接两个并列成分“late and tired”,作伴随状语。
7.go/should go suggest表示建议时后面所跟的宾语从句要用虚拟语气,“主+(should+)动词原形”的结构。
8.riding while引导的从句缺主语,故用动词-ing形式,也与主句中的主语“Taking”对应。
9.a 全文介绍了骑自行车上班省时、省钱的好处,所以作者的态度是肯定的,a little more...“多一些……的”。
10.better 与上文的“a little more money”对应。句意:现在我有了更多的钱,因此感觉也更好了。
(ⅲ)
“Other__1__(country) have a climate;in England we have weather.” This statement,often__2__(use)by Englishmen to describe the weather conditions of their country, is both revealing(揭露真相的) __3__true. In no country other than England,it__4__(say) ,can one experience four seasons in__5__course of a single day! Day may break as a sweet spring morning; an hour or so__6__(late), black clouds__7__have appeared from nowhere and the rain may be pouring down.__8__midday conditions may be really wintry (冬天似的)with the temperature down__9__almost about eight degrees or more centigrade. And then, in the late afternoon the sky will be clear, the sun will begin to shine,and for an hour or two before darkness__10__(fall), it will be summer. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:
1.countries 由后面的have可知主语是可数名词的复数形式。
2.used used作定语,表示被动,此短语相当于定语从句which was often used by Englishmen to describe the weather conditions of their country。
3.and both...and...表示“不但……,而且……”。
4.is said 据说没有别的国家像英国一样。
5.the in the course of是固定词组,意思是:在……期间。
6.later 大约一个小时以后。
7.may may表示“可能”,用来表推测,后面几个may具有相同的意义。
8.At at midday的意思是:在中午时分。
9.by by在这里的意思是“表示程度、数量等以……之差”。
10.falls before引导时间状语从句,用一般现在时代替将来时。
Ⅲ.短文改错
阅读短文,文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误仅限1词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

中学资源网,完全免费的中学资源网站


(ⅰ)
Many people which smoke say that smoking helps them to think better. But I strongly against smoking. First, smoking is harmfully to one's health. People who smoke may die of different illnesses and disease. Second, smoking polluted the air. People find them impossible to work well in a room full of smoke. Third, smoking wastes of much money. It's said that millions of dollars are spent treating diseases causing by smoking. To sum up, smoking does more harm than good. However, students should not pick up a habit of smoking.
答案:
Many peoplewhichwho smoke say that smoking helps them to think better. But I ∧am strongly against smoking. First, smoking is harmfullyharmful to one's health. People who smoke may die of different illnesses anddiseasediseases. Second, smoking pollutedpollutes the air. People find themit impossible to work well in a room full of smoke. Third, smoking wastes of much money. It's said that millions of dollars are spent treating diseases causingcaused by smoking. To sum up, smoking does more harm than good. HoweverTherefore, students should not pick upathe habit of smoking. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
(ⅱ)
Mr Johnson is a hardworking teacher. Every day, he spends too much time with his work. With little sleep and hardly any break, so he works from morning till night. Hard work have made him very ill. “He has ruined his healthy. We are worried about him.” That is which other teachers say.Yesterday afternoon, I paid visit to Mr Johnson. I was eager to see him, but outside her room I stopped. I had to calm myself down. Quietly I step into the room. I saw him lying in bed, looking at some of the picture we had taken together.I understood that he missed us just as many as we missed him.
答案:
Mr Johnson is a hardworking teacher. Every day, he spends too much timewithon his work. With little sleep and hardly any break, so he works from morning till night. Hard work havehas made him very ill. “He has ruined his healthyhealth. We are worried about him.” That is whichwhat other teachers say. Yesterday afternoon, I paid ∧a visit to Mr Johnson. I was eager to see him, but outside herhis room I stopped. I had to calm myself down. Quietly Istepstepped into the room. I saw him lying in bed, looking at some of the picturepictures we had taken together. I understood that he missed us just as manymuch as we missed him. 中学资源网,完全免费的中学资源网站
(ⅲ)
Dear Jeremy and Alice,
Although we've been delighted to have you as neighbors, we're hoping to settle something that bothers to us.In a word, your dog—Cleo.
We've called several time about Cleo's early morning barking.It is difficult to understanding why she barks every minute she's outside.The early morning barking have been disturbing us as we are often up all night with the baby.Beside, Cleo tends to bark a average of six hours a day.This morning she starts barking even before 5 o'clock.That is too much for us, considering how closely the houses are.
We appreciate our apologies and goodwill, but we hope that you can figure a good way of settling the matter.
Sincerely,
Jack and Rose
答案:
Dear Jeremy and Alice,
Although we've been delighted to have you as neighbors, we're hoping to settle something that bothers to us. In a word, your dog—Cleo.
We've called several timetimes about Cleo's early morning barking. It is difficult to understandingunderstand why she barks every minute she's outside. The early morning barking havehas been disturbing us as we are often up all night with the baby. BesideBesides,Cleo tends to bark aan average of six hours a day. This morning she startsstarted barking even before 5 o'clock.That is too much for us, considering how closelyclose the houses are. zxzyw.cn
We appreciate ouryour apologies and goodwill, but we hope that you can figure∧out a good way of settling the matter.
Sincerely,
Jack and Rose
zxzyw.cn

(责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
用户名: 验证码:点击我更换图片